Protest matinal la BEC. Tudorache: E normal să cerem renumărarea voturilor

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

La Biroul Electoral Central se va decide astăzi dacă numărarea voturilor din Sectorul 1 va fi reluată.

Cel puțin 80 de protestatari se află în această dimineață în fața Biroului Electoral Central, transmite România TV. Oamenii cer ca voturile de la Sectorul 1 să fie renumărate. Potrivit lor, ar fi existat mai multe fraude ale votului. Inclusiv primarul încă în funcție, Dan Tudorache, este prezent la protest. 

"Am venit pentru că e normal să cerem renumărarea votului. Asta cer de mai bine de 48 de ore atunci când am constatat primele nereguli în procesele verbale. Una găseam pe procesele verbale ale reprezentantului PSD și altceva era băgat în sistem. Am descoperit mai multe secții unde era o discrepanță reală între numărul de voturi la primar de sector, primar general, și pot să vă spun că ieri s-a renumărat la 9 secții. La 7 dintre ele chiar erau diferențe considerabile ceea ce înseamnă că cu siguranță la fiecare secție de votare dacă există o diferență de minimum 6 voturi, depășim cele 1000 de voturi. 

Noi nu știam, am aflat ulterior după ce s-a terminat procesul de votare pentru că în lege se spune că dacă constați o neregulă trebuie să faci contestația în timpul numărării. Noi am descoperit ulterior.", a declarat Dan Tudorache în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel