EXCLUSIV  PROTEST masiv 26 noiembrie. ADEVĂRATA miză a mișcării PNL

Duminică, 26 noiembrie, se anunță proteste masive în Piața Victoriei. Oamenii sunt chemați în stradă din mai multe motive - ba pe motiv de "Revoluție fiscală", ba pe motiv de modificări în ceea ce privește legile Justiției.  

Liderii PNL îi îndeamnă pe oameni să protesteze. În plus, a inițiat și o moțiune de cenzură intitulată "PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă", care a fost respinsă de plenul reunit al Parlamentului. Este evident că nimeni nu se aștepta să treacă. În ziua dezbaterii moțiunii de cenzură, Ludovic Orban, președintele PNL, a organizat manifestații în țară și la Parlament. Pasul următor este protestul de duminică, 26 noiembrie. 

Sociologul Alfred Bulai a spus, în exclusivitate pentru DC News, de ce PNL face astfel de acțiuni de stradă care nu au o finalitate.

Profesorul a declarat că, în primul rând, pe plan intern, liberalii vor să țină PSD-ul sub presiune. În al doilea rând, PNL vrea să se legitimeze ca luptător anticorupție, în comparație cu PSD. În al treilea rând, PNL dorește să pună presiune externă pe Guvernul Tudose.

Adevărata miză a protestelor. De ce vor liberalii să iasă oamenii în stradă

Amintim că, la recenta discuție cu Laura Codruța Kovesi, unde se afla și Ludovic Orban, care fusese lider USL, la un moment dat, un invitat a luat cuvântul și a spus că situația din politica actuală este la fel ca în 2012, "când a fost acel puci și ne-a salvat doar intervenția puterilor străine".

[citeste si]

Așadar, în această frază stă adevărata miză a mișcărilor. Se dorește ca despre proteste să se vorbească la posturile străine de televiziune, iar Monica Macovei, de exemplu, să poată spune în Parlamentul European că lumea a ieșit în stradă din cauza modificărilor la legile Justiției. În realitatea, oamenii ies în stradă din diverse motive pentru că se face un amalgam între mai multe măsuri ale Guvernului Tudose, dar liberalii vor ca în Occident să se audă următoarea știre: "Legile Justiției revoltă 100.000 de oameni, la fel ca în februarie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel