Protest 17 august, încheiat: Democrația moare în gaze și bastoane

Protest
Protest

Câteva sute de persoane au protestat în Piaţa Victoriei, vineri seară, pentru a marca o săptămână de la violenţele înregistrate la manifestaţiile din data de 10 august. 

Acţiunea de protest s-a desfăşurat fără incidente, participanţii începând să părăsească piaţa după ora 23,00, în timp ce unii dintre cei rămaşi scandau "Nu plecăm!".

Primii manifestanţi au ajuns în spaţiul din centrul pieţei înainte de ora 19,00, până la ora 20,00 strângându-se peste 200 de persoane. Tot atunci au ajuns în zonă şi primii jandarmi, care au început instalarea gardurilor de protecţie în jurul spaţiului ocupat de manifestanţi.

Protestatarii agitau steaguri ale României şi ale altor state europene şi suflau în vuvuzele.

La ora 22,45, când fusese convocată pe reţelele de socializare acţiunea de "comemorare" a violenţelor înregistrate la mitingul din 10 august, oamenii din piaţă s-au întors cu spatele către sediul Guvernului, ţinând mâinile în sus. După cinci minute de linişte, protestatarii au început să scandeze "Libertate!" şi "Demisia!".

Unii dintre participanţii la protest purtau măşti de protecţie, pentru a aminti de folosirea gazelor lacrimogene de către jandarmi la mitingul din 10 august.

În zonă s-au aflat şi agenţi de la Poliţia Rutieră, însă traficul nu a fost afectat.

Mai multe organizaţii civice au anunţat pe Facebook organizarea unui nou protest în Piaţa Victoriei pentru vineri, la ora 22,45, pentru a marca o săptămână de la manifestaţiile din 10 august. Acţiunea a fost organizată sub deviza "Democraţia moare în gaze şi bastoane!".

Vezi și: Protest 17 august. Manifestații în Piața Victoriei: Să purtăm măști

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel