LIVE  Protest 17 august. Manifestații în Piața Victoriei: Să purtăm măști

Proteste 17 august
Proteste 17 august

Protest 17 august. Manifestații în Piața Victoriei Un nou protest va avea loc în această seară în Piața Victoriei. Motivul este "comemorarea" momentului "când a început represiunea împotriva manifestanților".

Protest 17 august.  Cei prezenți se manifestă pașnic și protestează ținând mâinile ridicate. În urmă cu două ore, protestatarul Mălin Bot le-a transmis oamenilor să nu accepte abuzurile și le-a spus oamenilor să moară de gât cu cei care îi agresează. "Soluția este să reacționezi. Soluția este să rămâi drept și să îi spui celui care te agresează că nu îi accepți abuzul și să lupți și să mori cu el de gât", a declarat Mălin Bot. 

Protest 17 august. Manifestații în Piața Victoriei Un protestatar a aproximat că ”suntem aproximativ 400 de persoane, ceea ce e bine”. 

În această seară se organizează un nou protest pentru a "comemora" evenimentele care au avut loc acum o săptămână în Piața Victoriei. S-a creat și o pagină a evenimentului numit "DEMOCRAȚIA MOARE ÎN GAZE ȘI BASTOANE!" organizat de "Rezistența", "Inițiativa România", "Corupția Ucide", "Abuzurile Jandarmeriei" și "Ștafeta Steagului Uniunii Europene".

 "Ne întâlnim la ora 22:45" 

"Vineri 17 august se împlinește o săptămână de la momentul în care, la protestul diasporei, am asistat stupefiați la atacul revoltător pe care forțele dirijate politic ale jandarmeriei l-au pornit asupra cetățenilor pașnici. Potrivit datelor oficiale din 11 august, ordinul de dispersare a pieței a fost dat la ora 23:11 iar 452 de persoane au necesitat îngrijiri medicale. Acestora li se adaugă cei care au dezvoltat simptome ulterior și au căutat ajutor medical în zilele următoare.

Ne întâlnim la ora 22:45 pentru a putea comemora în tăcere momentul când a început represiunea împotriva manifestanților. Este nevoie să fim cel puțin 452 de persoane care să purtăm măști (chirurgicale sau pentru zugrăvit) și să reamintim lumii că democrația moare în România în gaze și bastoane.

Noi, cei 452 care îi vom reprezenta pe victimele asaltului din 10 august, alături de toți cei care vor veni în Piața Victoriei, vom protesta atât împotriva celor care au comandat violențele din acea noapte cât și împotriva reprezentanților de vârf ai coaliției toxice PSD-ALDE, adevărații coordonatori ai abuzurilor din acea noapte și ai batjocoririi democrației din țara noastră", cumunică organizatorii pe pagina evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel