Protest 10 august. Vela declasifică și convorbirile jandarmilor

Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.

Convorbirile jandarmilor de la protestul 10 august vor fi declasificate și trimise procurorilor, susține Ministerul Afacerilor Interne. 

Ministrul de Intenre Marcel Vela a cerut conducerii Jandarmeriei Române ca unitățile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, urmând ca volumul de comunicații din acea noapte să fie transmis procurorilor. MAI a primit toate avizele, scrie Mediafax. 

Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală pentru Comunicații și Tehnologia Informației, a primit ultimele avize pentru modificarea indicativelor fonice folosite de echipajele Jandarmeriei Române, pentru a putea astfel declasifica înregistrarea tuturor convorbirilor efectuate prin intermediul sistemului radio "TETRA", la misiunile din perioada 10 - 11 august 2018, procedând vineri la alocarea unor indicative noi.

„Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a dispus conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp. Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august 2018 al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală", anunță MAI.

Săptămâna trecută, a fost declasificat de MAI și raportul privind protestul din 10 august 2018 și a fost transmis către DIICOT, unde este instrumentat un dosar penal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel