Bolcaș, după sentințele din dosarul ”10 august”: Fenomen coordonat. Este PERICULOS!

Giorgiana Croitoru / 28 dec 2019 / 12:21
Lucian Bolcaş
Lucian Bolcaş

Avocatul Lucian Bolcaș a vorbit despre decizia instanței în ceea ce-i privește pe agresorii jandarmeriței de la protestul din 10 august 2018.

Instanța a decis că agresorii jandarmeriței de la protestul din 10 august 2018 vor scăpa de închisoare. În schimb, aceștia vor presta muncă în folosul comunității și vor plăti o despăgubire de zece ori mai mică decât a cerut tânăra în instanță. 

"Dacă ați urmărit modul în care a evoluat fenomenul judiciar în ceea ce privește infracțiunile de ultraj, veți vedea o îngrijorătoare tristețe manifestată de către judecători față de cei care sunt chemați să intervină pentru a păstra liniștea și ordinea publică. Este un fenomen de-a dreptul coordonat în rândurile judecătorilor pentru a face loc acestor oameni și pentru a discredita forțele de ordine, fără niciun fel de discuție. Ori, asemenea disensiune ce există este mai mult decât păguboasă. Este periculoasă! De aici până la anarhie nu este decât un pas. Și Plehanov (n.r. revoluționar rus) spunea: anarhia e mama orbii", a declarat Lucian Bolcaș, în direct, la România TV.

Citește și: Protest 10 august. Agresorii jandarmeriței scapă de închisoare. Decizia instanței