EXCLUSIV  Protest 10 august. Jandarmeria Română răspunde la controverse - Document

Jandarmeria Română face precizări pentru DCNews cu privire la protestele din 10 august 2018. 

DCNews a trimis o solicitare către Jandarmeria Română, după proteste, în contextul mai multor informații controversate ce generau reacții dure în spațiul public, fie pe rețelele sociale, fie chiar în stradă. 

Informație falsă, virală, spulberată de răspunsul oficial al Jandarmeriei

Una dintre controverse a fost generată de prezența lui Ionuț Sindile la proteste. Apăruseră în spațiu public imagini din 10 și 11 august în care se susținea că ar fi colonelul Sindile. Ulterior, au apărut și imagini video. În acest context, Jandarmeria Română ne explică că Ionuț Sindile a fost în 10 august în Piața Victoriei, nu în civil, ci în calitate de prim-adjunct al inspectorului general și șef al Statului Major al Jandarmeriei Române. 

O a doua întrebare a vizat gazele folosite, întrebare cu privire la care ulterior s-au dat mai multe explicații, făcându-se chiar și conferințe de presă în acest sens. Încă o dată, Jandarmeria subliniază legalitatea muniției neletale și gazelor lacrimogene. 

A treia întrebare vine în urma declarațiilor date de către colonelul Cătălin Paraschiv pentru Kamikaze. Acesta afirma că a primit informații despre doi oameni omorâți. Jandarmeria preciează că nu poate da o explicați în acest moment cu privire la aceste declarații din cauză că intervenția jandarmilor face obiectul unei anchete. 

VEZI AICI DOCUMENTUL cu răspunsul Jandarmeriei Române. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel