Protest 10 august, revendicări. Adrian Năstase: Ce se poate întâmpla dacă Guvernul le acceptă

Mihai Ciobanu / 07 aug 2019 / 17:37
Adrian Nastase
Descriere foto: Adrian Nastase

"Am citit că sunt 75 de revendicări ale celor care vor veni în Piaţa Victoriei. Ca să înţeleg mai bine ce se poate întâmpla dacă ele nu vor fi satisfăcute, m-am dus înapoi la 1896, la cursul de Drept constituţional şi administrativ, predat de dnul Adjunct cls 2-a St.Stanciovici, în Bucureşti, la Şcoala Militară de Administraţie", transmite Adrian Năstase pe blogul său.

"Va fi deci o 'revoluţiune'? Cei care vor veni sunt 'poporul'? Sau se poate întâmpla o 'lovitură de stat'? Dar provine ea 'de sus, de la cei care deţin puterea'? Nu pare. Şi atunci? Dacă Guvernul ar accepta cele 75 de revendicări, nu ar fi posibil ca după o săptămână, să vină alt 'popor' cu alte 75 de revendicări, eventual contrare? Pare că am început să ne plictisim de democraţia constituţională.

P.S.:  Interesantă observaţia profesorului Stanciovici despre cum se poate face distinctia intre o revolutie si o lovitura de stat, mai ales sub aspectul pedepsei (observatie relevantă pentru Dosarul Revolutiei)", comentează Adrian Năstase pe blogul său, în articolul cu titlul "Să ne pregătim pentru 10 august".