Propunerea UEFA de remodelare a Ligii Campionilor, respinsă de încă o federație

Noul format al Ligii Campionilor a provocat o furtună care ameninţă să divizeze lumea fotbalului european.

Cluburile din primele două ligi ale Elveţiei au respins în unanimitate propunerea Uniunii europene de fotbal (UEFA), care ar putea bara accesul cluburilor mici în Liga Campionilor, al cărei nou format a provocat o furtună care ameninţă să divizeze lumea fotbalului european, relatează Reuters.

UEFA colaborează cu Asociaţia europeană a cluburilor (ECA), care include cele mai mari cluburi continentale, pentru elaborarea unui nou format al cupelor europene începând cu 2024, plan pe care liga elveţiană (SFL) consideră că va avea consecinţe inacceptabile. Premier League, La Liga şi Bundesliga au trimis mesaje similare de opoziţie faţă de proiectul UEFA. ECA are programată o reuniune la Malta, săptămâna viitoare, pentru a discuta propunerile noului format al cupelor europene. UEFA susţine că discuţiile sunt în stagii preliminare, dar oficiali din anumite ligi europene care au fost prezenţi la reuniunea forului european susţin că li s-au prezentat propuneri concrete.

Liga Campionilor va cuprinde 32 de echipe, dintre care 24 locuri sunt ocupate de echipele de top europene, iar doar 4 locuri vor fi atribuite câştigătoarelor celor 54 de ligi europene. Visul de a participa la cupele europene şi perspectiva de a juca meciuri împotriva cluburilor mari tradiţionale trebuie să continue. Dacă acest vis va muri, un important element al fotbalului la nivel de club şi la nivel de fani va muri de asemenea. FC Basel - Liverpool, Young Boys - Juventus, FC Zurich - AC Milan sau FC Thun - Arsenal: au fost meciuri epice care au creat o pasiune unică pentru fotbalul european între fanii elveţieni. Vrem să menţinem şansa de a fi parte a unor memorabile nopţi europene şi în viitor, a declarat Claudius Schaeffer, director executiv al SFL.

Citește și:

Liga Campionilor, modificări. Propunerea preşedintelui Barcelonei, Josep Maria Bartomeu

Finala Europa League: Chelsea - Arsenal | Rezultat LIVE text. O 'afacere' englezească - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel