Liga Campionilor, modificări. Propunerea preşedintelui Barcelonei, Josep Maria Bartomeu

Barcelona-Manchester-United-ChampionsLeague-Twitter
Barcelona-Manchester-United-ChampionsLeague-Twitter

Preşedintele FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, este în favoarea unei modificări a Ligii Campionilor la fotbal care să permită mai multe meciuri între echipele de top, relatează Reuters.

UEFA a organizat o masă rotundă cu reprezentanţii cluburilor în luna martie, pentru a discuta viitorul format al Ligii Campionilor şi al celorlalte cupe continentale începând cu anul 2024.

Propuneri pentru un nou format, din 2024

Preşedintele Asociaţiei Europene a Cluburilor (ECA), Andrea Agnelli, a convocat o adunare generală a celor 232 cluburi pentru a discuta viitorul competiţiilor UEFA. Barcelona a eliminat-o pe Manchester United din sferturile Ligii Campionilor şi este la un pas de finala de la Madrid, după ce a învins Livepool cu 3-0 în prima manşă a semifinalelor. Fanii ne cer mai multe meciuri europene. Şi din 2024, noul format va permite asta. Vom face schimbări în bine. Când am jucat cu Manchester United, a fost pentru prima oară în ultimii 11 ani. Cu Liverpool ne-am întâlnit pentru prima oară din 2006. Am jucat multe meciuri, dar nu cu echipa ca Liverpool sau United, a declarat Bartomeu pentru presa engleză.

United a eliminat-o pe Barca din semifinalele Ligii Campionilor în sezonul 2007/2008, înainte de a cuceri trofeul, dar catalanii şi-au luat apoi revanşa în finalele din 2009 şi 2011. Liverpool a eliminat Barca în optimile Ligii Campionilor în sezonul 2006/2007.

Președintele Barcelonei, împotriva ideii ca echipele mari să aibă locuri garantate în Liga Campionilor

Preşedintele clubului catalan este împotriva ideii ca echipele mari să aibă garantate locuri în Liga Campionilor: Nimeni nu vorbeşte de o ligă închisă sau o Superligă. Va fi o evoluţie, ceva atractiv. Nu va fi o revoluţie. Bartomeu s-a arătat favorabil proiectului din La Liga, în care unele meciuri să se desfăşoară în străinătate, de care a fost respins de federaţia spaniolă: Vrem să continuăm 'fotbalizarea' SUA. Vreau să fie trei meciuri în fiecare an în străinătate care să promoveze La Liga: unul în SUA, unul în Orientul Mijlociu şi unul în Asia. Ei ne văd la televizor şi asta e calea să ne apropiem mai mult de fani. 

VEZI ȘI Liga Campionilor, modificări. Propunerile UEFA, criticate de greii fotbalului european

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel