EXCLUSIV  Problemele Chinei, comparate cu cele ale Romei. Hartmann: China, obligată la reunificarea cu Taiwanul? Strategic nu este încă pregătită

H. D. Hartmann a vorbit despre nevoia de transformare a Republicii Populare Chineze într-o republică senatorială, după vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan.

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, care a „deschis ochii“ Republicii Populare Chineze de a-și transforma politica de reunificare într-o problemă de politică externă:

„Vizita lui Nancy Pelosi a provocat Beijingul să înțeleagă faptul că reunificarea cu Taiwanul nu mai este problemă internă, ci este una de politică externă. Atunci, China, nu are construcția filosofică și statală de a răspunde acestei provocări de geostrategie. Elita taiwaneză pro-independentistă e bine finanțată de Japonia. Japonia, Coreea de Sud și Taiwan reprezintă pilonii fundamentali ai intereselor strategice ale SUA în zonă. Căderea Taiwanului rupe acest lanț de 70 de ani.

Aceasta era o problemă pe care China nu a considerat-o ca fiind una de politică externă, nici nu o interesa. Acum, însă, dezvoltarea ei economică, accesul la resursele mondiale, nașterea unei noi generații de chinezi, care nu mai sunt cu bolul de orez și tigaia după ei, au făcut din această republică comunistă un instrument care nu mai răspunde provocărilor de tip Nancy Pelosi“, a punctat H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Oamenii care dorm cu arma în casă pentru a fi pregătiți în caz de război. Hartmann: Democrația nu exclude iubirea de țară

China devine republică imperială

„Acest lucru a deschis ochii Beijingului că trebuie să transforme reunificarea pașnică, care era o problemă de politică internă, într-una de politică externă. Atunci când statul rezolvă probleme interne utilizând instrumentele politicii externe, devii republică imperială. Ca Roma, care și-a rezolvat pericolul intern, cu ocazia războaielor punice, prin decizia Senatului de a șterge Cartagina de pe fața pământului.

Strategic, statul comunist chinez de astăzi nu este încă pregătit să răspundă acestor tipuri noi de provocări la care, apropo, tocmai dezvoltarea economică și reformele economice ale Partidului Comunist Chinez au adus-o. China trebuie să facă față acestei provocări și nu mai poate cu instrumentele interne la care are acces. Republica comunistă trebuie să se transforme într-o republică senatorială, adică imperială, în care o decizie de reunificare se va lua în numele unei națiuni și nu prin voința unei națiuni. Sper ca acest lucru să fie înțeles de toată lumea și să nu ne trezim cumva cu un război proxim între SUA și China, din cauza unei insule care, săraca, nu are nicio vină“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Vizita lui Pelosi în Taiwan, o modalitate prin care SUA și-au reafirmat statutul de „supraputere“. Hartmann, despre următoarea țintă

Punctul vulnerabil al Rusiei e în Crimeea. Hartmann: Atacurile - negocieri de tip militar. Dacă pierde Crimeea, Moscova se prăbușește

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care este punctul vulnerabil al Federației Ruse și a evidențiat acest lucru prin ultimele evoluții de pe frontul din sudul Ucrainei:

„Atacul Ucrainei în Crimeea a fost devastator, 40 de avioane. Lăsând depozite, lăsând tehnologii...și-au cam luat-o rușii în Crimeea. A fost o reacție la anunțul lui Putin, că pune rachetele Zircon, care sunt de neoprit. La ora actuală, nici S-400, nici S-300, nici cel 750 și nici măcar celebrul sistem Patriot nu poate să facă față acestei viteze. Atunci, probabil că Ucraina a decis o politică de prevenție: Dacă voi veniți cu Zircon-ul, hai că vă arătăm și noi că putem atinge Crimeea“, a punctat analistul H. D. Hartmann.

„Dar poate fi un semnal că, domn’le, dacă putem atinge Crimeea, putem da unde vă doare mai tare, în podul Crimeea?“, a întrebat jurnalistul Tudor Curtifan (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel