EXCLUSIV  Vizita lui Pelosi în Taiwan, o modalitate prin care SUA și-au reafirmat statutul de „supraputere“. Hartmann, despre următoarea țintă

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan.

Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care sunt motivele din spatele vizitei lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, în Taiwan și a vorbit despre reacțiile din regiune față de escala acesteia la Taipei:

„La un moment dat, Statele Unite ale Americii au trebuit să-și reafirme statutul de supraputere, având în vedere că din ce în ce mai multe țări, BRICS-ul, celebra linie China-Iran-Rusia-Turcia și alte state care aderă, aproximativ 40 de state din lume, încearcă să demonstreze că SUA nu mai sunt supraputere. Atunci, SUA au orchestrat această vizită a lui Pelosi pentru a arăta Chinei, care este principalul adversar economic și de lungă durată, că stăpânul lumii este la Washington.

Lumea a fost foarte împărțită. Sunt 23 de milioane de taiwanezi, iar 1,5 milioane erau împotriva vizitei, pe gând vreo 450.000 erau pentru vizită. Lumea a fost extrem de împărțită, țările care nu vor să accepte supremația militară și economică a SUA au fost împotrivă, pe când unele din țările care fac parte din alianțele SUA au tăcut. Foarte interesantă a fost tăcerea Japoniei (...). Am rămas absolut șocat că nu a existat o reacție, cât de timidă la această vizită. Am fost șocat să văd non-reacția Coreei de Sud.

Dacă Taiwanul se reintegrează, sperăm pașnic, în teritoriul chinez, în următorii 10 ani, din punctul meu de vedere Coreea de Sud este următoarea țintă. Coreea de Sud va fi o problemă fundamentală pentru SUA, pentru a menține stabilitatea. Uitați-vă pe hartă și veți vedea. Dacă ai Coreea de Sud, ești cu sabia îndreptată spre pântecul slab al Japoniei. Acolo este un lanț de elemente strategice“, a explicat, la DC News, la emisiunea Geostrategica, analistul de politică externă H. D. Hartmann.

CITEȘTE ȘI    -    China va organiza exerciții militare cu muniție reală de jur-împrejurul Taiwanului / foto în articol

Șansele Chinei să invadeze Taiwanul. Generalul Grumaz: Pentagonul a încercat blocarea vizitei lui Nancy Pelosi. Biden a dat asigurări clare Taipeiului

Alexandru Grumaz, general locotenent în rezervă, a vorbit despre vizita lui Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, la Taipei și despre șansele Chinei de a invada Taiwanul.

„Nancy Pelosi este unul din criticii cei mai duri ai Chinei. Ea și cu Newt Gingrich, cel care a fost în 1997 la Taipei, în Taiwan. El era, atunci, președintele Camerei Reprezentanților, la fel ca Nancy Pelosi acum. Biden a încercat blocarea vizitei, inclusiv generalii de la Pentagon au spus că nu este oportună această vizită.

SUA au avut o relație foarte interesantă cu Taiwanul. Nu l-a recunoscut niciodată ca stat. A recunoscut o singură China, a recunoscut Beijingul, dar a acordat sprijin militar Taiwanului. Acum, de trei ori, ultima dată la Tokyo, Joe Biden a fost întrebat dacă ajută Taiwanul în caz de atac militar chinez și a spus „Da!“. De trei ori a spus da. Această ambiguitate strategică a SUA referitoare la Taiwan a dispărut odată cu aceste asigurări. A spus clar: Noi vom sprijini Taiwanul în caz de atac.“, a precizat generalul Grumaz (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Poziția Australiei față de Taiwan este ”clară”: ”Nu va accepta nicio modificare unilaterală a status quo-ului”, a spus premierul Albanese

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel