Primarul Vitali Kliciko: Jumătate din populaţia Kievului a fugit de la începutul invaziei ruse

Foto: Ministerul rus al Apărării
Foto: Ministerul rus al Apărării

Primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, a anunţat că jumătate din populaţia aglomerării urbane Kiev a fugit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina.

Jumătate din populaţia aglomerării urbane Kiev a fugit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, pe 24 februarie, a anunţat joi primarul capitalei ucrainene, Vitali Kliciko, relatează AFP.

'Din informaţiile noastre, un locuitor din Kiev din doi a părăsit oraşul. Astăzi, ceva mai puţin de două milioane de locuitori se află aici', a declarat el la televiziunea ucraineană.

'Totuşi, Kievul s-a transformat în fortăreaţă', a spus Vitali Kliciko, în a cincisprezecea zi a invaziei ruse. 'Fiecare stradă, fiecare clădire, fiecare punct de control s-a întărit', a adăugat el.

Aglomeraţia urbană Kiev număra 3,5 milioane de locuitori înainte de începutul conflictului cu Rusia.

Rusia a lansat o ofensivă asupra teritoriului ucrainean pe 24 februarie, pe care a numit-o 'operaţiune militară specială', forţând peste 2,3 milioane de refugiaţi să părăsească ţara, potrivit ultimului bilanţ al ONU publicat joi.

VEZI ȘI: Lege nouă privind războiul din Ucraina. Civilii pot trage asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile

Civilii din Ucraina pot să deschidă focul asupra soldaţilor identificabili ca forţe ostile, conform unei noi legi care a intrat în vigoare în această săptămână, relatează media ucrainene, citate de DPA și Agerpres.

Conform noii legi, care a intrat în vigoare luni, străinii şi apatrizii care trăiesc legal în ţară pot de asemenea să obţină arme şi să le folosească împotriva soldaţilor ruşi care iau parte la atacul în desfăşurare asupra Ucrainei.

Furnizarea de arme va fi reglementată de Ministerul de Interne

Orice armă şi orice surplus de muniţie furnizate vor trebuie returnate în cel mult zece zile după încheierea legii marţiale aflate în prezent în vigoare.

Arme de asalt şi muniţie au fost oferite la întâmplare încă din primele zile ale războiului, în special la Kiev.

Ca urmare, au izbucnit schimburi de focuri, care au fost oprite numai după introducerea unei interdicţii de circulaţie stricte. Kremlinul a criticat noua lege din Ucraina.

'Dacă cineva cu o armă în mână atacă un soldat rus, atunci devine la rândul său o ţintă', a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel