Prima reacție a Ministerul rus de Externe, privind presupusa internare a lui Lavrov: Nu ne putem crede ochilor

Priama reacție a Ministerul rus de Externe, privind presupusa internare a lui Lavrov: Nu ne putem crede ochilor / Foto: Kremlin.ru
Priama reacție a Ministerul rus de Externe, privind presupusa internare a lui Lavrov: Nu ne putem crede ochilor / Foto: Kremlin.ru

Ministerul rus de Externe a reacționat după ce în presă s-a scris că Serghei Lavrov a fost internat de urgență la spital.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că știrea despre spitalizarea ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, în Bali, este falsă, scrie Interfax.

"Eu și Serghei Viktorovici citim citim știrile aici în Indonezia și nu ne putem crede ochilor: se pare că a fost internat în spital", a scris ea pe canalul ei Telegram.

"Aceasta este, desigur, acrobația falsurilor. Ei bine, așteptați, exclusivitatea mondială", a adăugat Zaharova.

Luni, mai devreme, o serie de publicații mondiale au raportat că Serghei Lavrov ar fi fost spitalizat în Bali, unde a sosit cu o seară înainte pentru a participa la summitul G20.

Ulterior, Zaharova a postat pe canalul ei Telegram un videoclip în care ministrul rus stă pe verandă la o masă cu documente pe ea.

"Este un fel de joc care nu este nou în politică", a spus ministrul rus într-un videoclip în care comentează rapoartele despre spitalizarea sa.

Lavrov a mai spus că se pregătește pentru următoarea zi de lucru la summitul G20.

"Mâine mai multe discursuri. Mâine vom adopta declaraţia finală", a spus Lavrov.

Ce a raportat presa

Autorităţile din Indonezia au anunţat, în această dimineaţă, că ministrul de Externe al Rusiei a acuzat probleme de sănătate imediat ce a ajuns în ţară, motiv pentru care a fost dus de urgenţă la un spital.

Potrivit AP, surse guvernamentale şi medicale au anunţat că oficialul rus primeşte îngrijiri medicale pe insula Bali. De asemenea, aceleaşi surse au precizat că Serghei Lavrov ar suferi de probleme cardiace.

Oficialii de la Ambasada Rusiei nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii, precizează Associated Press. Ulterior, ministerul rus de externe a reacționat spunând că este vorba de „fake news”.

Vladimir Putin nu se va adresa summitului, în timp ce Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a cărui ţară nu este  membră G20, are programate două alocuţiuni prin legătură video. Vezi mai mult AICI.

Rusia cere țărilor G20 să o lase mai moale cu pacea și securitatea și să se concentreze pe problemele socio-economice

Rusia a cerut, duminică, Grupului celor 20 (G20) să înceteze discuţiile despre securitate şi să se concentreze asupra celor mai stringente probleme socio-economice ale lumii, înaintea unui summit ce se preconizează că va fi dominat de criticile Occidentului la adresa invaziei ruse în Ucraina.

Într-un comunicat remis înaintea summitului, Ministerul de Externe rus afirmă că este de o "importanţă fundamentală ca G20 să îşi concentreze eforturile asupra ameninţărilor reale, în locul celor imaginare".

În comunicat se adaugă: "Suntem convinşi că G20 este chemat să gestioneze probleme socio-economice. Extinderea agendei sale în domenii precum pacea şi securitatea - despre care multe ţări discută - nu este viabilă. Aceasta ar constitui o incursiune directă în mandatul Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite şi va submina atmosfera de încredere şi cooperare din cadrul G20". 

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, conduce delegaţia Rusiei la acest summit - primul de când Moscova a invadat Ucraina în februarie - după ce Kremlinul a afirmat că preşedintele Vladimir Putin este prea ocupat să ia parte la summit. Unele zvonuri indicau însă că lui Vladimir Putin i-ar fi teamă să nu fie asasinat. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel