EXCLUSIV  Prezidențiale 2019 | Dăncilă vs. Iohannis. Totul despre votul din 24 noiembrie: Situații speciale, numărătoare paralelă, previziuni

Alegeri 2019. FOTO AGERPRES
Alegeri 2019. FOTO AGERPRES

Românii din țară vor vota duminică, în intervalul 7.00 - 21.00, pentru al doilea tur al prezidențialelor, în cele 18.748 de secții care vor fi deschise pe teritoriul României.

Potrivit legii, turul doi de scrutin al alegerilor prezidențiale din data de 24 noiembrie 2019 are loc în aceleași secții de votare și circumscripții electorale și pe baza acelorași liste de alegători de la primul tur. Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt cei doi candidați care au rămas în cursa electorală pentru funcția de președinte al României.

Prezidențiale 2019. Acte necesare pentru vot

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00. Alegătorii votează cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; carnetul de serviciu militar.

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic și paşaportul simplu temporar pot fi folosite doar de cetățenii români cu domiciliul în străinătate care votează în România.

În țară au fost organizate 18.748 de secții de votare.

Situații speciale la vot

În România, cetățenii votează la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa, iar, în cazul în care se află în altă unitate administrativ-teritorială, pot vota la orice secţie de votare din cadrul acesteia.

Pentru alegătorii netransportabili din motive de boală sau invaliditate, din ţară, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare poate aproba, la cererea scrisă a acestora, depusă cel mai târziu în preziua votării, însoţită de copii ale unor acte medicale sau alte acte oficiale din care să rezulte că persoanele respective sunt netransportabile, ca o echipă formată din cel puţin doi membri ai biroului electoral să se deplaseze cu o urnă specială şi cu materialul necesar votării - ştampilă cu menţiunea „VOTAT", buletine de vot şi timbre autocolante necesare pentru a se efectua votarea.

Prezidențiale tur 2, decizie privind numărătoarea paralelă la PSD


Întrebat dacă va avea PSD numărătoare și pentru turul doi al alegerilor prezidențiale, Codrin Ștefănescu a declarat în exclusivitate pentru DCNews: „Da, vom avea numărătoare paralelă și de această dată. Avem comisii la nivelul fiecărui județ. Fiecare om pe care îl avem în secția de votare va fi foarte atent la procesul electoral. Se va raporta imediat, la nivel de județ, după închiderea numărătorii. Vom avea o copie după fiecare proces verbal din fiecare secție de votare. Vom verifica raportarea finală. Vom fi foarte vigilenți la ceea ce se petrece. Nu plecăm de la partid până nu numărăm fiecare vot!"

Directorul institutului Sociopol, Mirel Palada, a vorbit, în exclusivitate pentru DCNews, despre provocările din turul doi al alegerilor prezidențiale. Mai multe AICI. Totodată, amintim că, duminică, la ora 21.00, datele exit-poll-ului realizat de Sociopol vor putea fi văzute și pe dcnews.ro.

Previziuni astrologice pentru ziua în care este ales președintele

Astrologul DCNews, Daniela Simulescu, a lansat o serie de previziuni pentru 24 noiembrie. În astrograma zilei de duminică, se observă aspecte mult mai marcante ca în ziua primului tur de alegeri. Este vorba de conjuncția dintre Venus și Jupiter și opozitia dintre Marte și Uranus. „Conjuncția dintre Venus (Micul Benefic, planeta femeilor) și Jupiter (marele Benefic) din semnul Săgetătorului aduce pentru prima dată o candidată în turul doi. Pe lângă asta, alăturarea celor doi aștri în semnul justiției, al străinătății, al adevărului, al idealurilor, ne va arăta care este direcția românilor după 30 de ani de la Revoluție. Este precum momentul judecății supreme al perioadei 1989-2019. Luna se află în Balanță, în gradul 29, unul plin de suprize, foarte aproape de Marte. Impresia generală va fi că vrem ca lucrurile să fie corecte, dar de fapt vom fi mânați de o agitație interioară. Opoziția dintre Marte din Scorpion și Uranus din Taur ne va ajuta să rupem un lanț al slăbiciunilor, să ne dezlipim de unele metehne, dar o vom face cu încordare și impulsivitate”.

De asemenea, Daniela Simulescu a creionat portretele astrologice ale candidaților pentru turul doi: Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis. Le puteți citi AICI.

În turul doi de vot este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel