EXCLUSIV  VOTURI NULE la prezidențiale 2019, semnal de alarmă? Ce spune Mirel Palada

Mirel Palada. Foto: Agerpres
Mirel Palada. Foto: Agerpres

Mirel Palada, directorul Sociopol, reacționează după s-au înregistrat aproape 175.000 de voturi nule la alegerile prezidențiale. 

Ar putea fi acesta un semnal de alarmă pentru politicieni? Iată ce spune expertul în domeniu în exclusivitate pentru DC News.

”Părerea mea este că nu sunt multe (n.r se referă la voturile nule) la un volum de 10 milioane, înseamnă 1%. Nu este mult. S-a mai întâmplat. Dacă vă uitați pe istoria alegerilor din România, parlamentare și prezidențiale, o asemenea pondere este des întâlnită. Așa că face parte din structura tipului de vot.

E vorba ba de nepricepere, ba foarte probabil de voturi nule care nu sunt contabilizate separat în cazul în care o persoană s-a dus să acorde un vot nul pentru amândoi, ele sunt adunate la grămadă cu cele de vot greșit. Nu putem știi dacă a fost o chestie intenționată, ca o formă de protest, sau dacă au pus greșit ștampila. Nu este un semnal de alarmă pentru politicieni, dacă erau două milioane, era un semnal de alarmă”, a precizat în exclusivitate pentru DCNews, directorul Sociopol, Mirel Palada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel