Rezultat prezidențiale. Județele în care Iohannis a avut un scor zdrobitor

Klaus Iohannis a fost puternic votat în mai multe județe de peste 70% dintre alegători! 

Candidatul PNL Klaus Iohannis a obţinut, duminică, în judeţul Sibiu, la turul doi al alegerilor prezidenţiale, 85,2% din voturi, iar contracandidatul PSD Viorica Dăncilă a primit 14,7%, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). 

În Cluj, Klaus Iohannis a obţinut 79,86% (373.376) din voturile valabile exprimate în județ. Candidatul PSD Viorica Dăncilă a obţinut 18,56% (69.334 de voturi), iar diferenţa până la 100% sunt voturi nule, conform AEP, citează Mediafax. 

În județul Brașov, Klaus Iohannis a obținut 73,56% din voturi, iar Viorica Dăncilă a obținut un procent de 26,44%, după numărarea voturilor din totalul celor 455 de secţii de votare, conform numărătorii paralele efectuată de PSD Braşov.

În județul Satu Mare, Klaus Iohannis a luat 71,40% din voturi, iar contracandidatul PSD Viorica Dăncilă doar 27%, potrivit datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). 

Candidatul PSD Klaus Iohannis a primit 76,3% din sufragiile electoratului din judeţul Timiş, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 20,7% din voturi, potrivit rezultatelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Preşedintele Klaus Iohannis, candidatul Partidului Naţional Liberal la preşedinţia României, a câştigat cel de-al doilea tur al alegerilor organizate în judeţul Iaşi cu 66,21% din voturi, în timp ce Viorica Dăncilă a obţinut 33,79%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel