Prezență la VOT 27 septembrie. Scor PSD / ALDE. Ciolacu, Tăriceanu și Cristoiu, pronostic

Alegerile locale de pe 27 septembrie bat la ușă.  

Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, au fost întrebați despre prezența la vot și scorul partidelor.

„Aduc tabla pentru că vreau să vă cer niște pronosticuri pentru ceea ce o se întâmple duminică. Care sunt estimările dumneavoastră legate de prezența la votul de pe 27 septembrie?”, a întrebat Adrian Ursu, vineri seară, la Antena 3.

Primul care a răspuns a fost Călin Popescu-Tăriceanu. „Între 30-35 la sută”, a zis liderul ALDE. Ulterior, a răspuns președintele PSD. „În jur de 40 la sută. Aceeași prezență foarte redusă a fost estimată și în Polonia, dar, ținând cont că e vorba de alegeri locale și oamenii vor să aleagă cine îi reprezintă în comunitățile lor, cred că prezența va fi mai mare”, a spus Marcel Ciolacu.

Și Ion Cristoiu a fost întrebat despre prezența la vot: „Cred că va fi mică. Cum a zis și domnul Tăriceanu, 30-35 la sută. Nu e vorba numai de teamă, e vorba și de complicații.”

Scor ALDE, scor PSD

De asemenea, Călin Popescu-Tăriceanu a fost întrebat despre scorul ALDE: „Scorul este greu de calculat și vă spun de ce. În nu mai puțin de șapte județe, avem alianțe electorale cu PSD. Acolo cum calculăm? Apoi media pe țară nu are relevanță la alegerile locale. E important fiecare județ. (...) Vă pot spune că vom lua niște scoruri bune la Timiș, vom lua un scor foarte bun la Sibiu, Botoșani, Brașov.”

Aceeași întrebare și pentru Marcel Ciolacu: „Cu certitudine, PSD va rămâne cel mai mare partid din România și va avea cel mai mare număr de aleși locali. Sunt ferm convins că doamna Gabriela Firea va fi, în continuare, primarul general al Capitalei. Scorul politic, cel puțin pe București, va începe cu 3 în față.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel