Preşedintele dintr-o țară vecină cu SUA NU a fost INVITAT la inaugurarea lui Biden

Foto: Joe Biden și Kamala Harris, sursă: Joe Biden Facebook
Foto: Joe Biden și Kamala Harris, sursă: Joe Biden Facebook

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat joi că nu a primit nicio invitaţie la inaugurarea preşedintelui ales al Statelor Unite Joe Biden, întrebat dacă se va duce la Washington pentru evenimentul din 20 ianuarie, relatează Reuters.

'Nu am o invitaţie şi am decis să nu plec din ţară', a spus el într-o conferinţă de presă guvernamentală regulată. Lopez Obrador a făcut o singură deplasare în străinătate în doi ani de când se află în funcţie, când l-a vizitat pe preşedintele SUA în exerciţiu Donald Trump în iulie şi l-a lăudat pe omologul său american că tratează Mexicul 'cu bunătate şi respect'.

Ţinând cont că Trump i-a insultat pe migranţii mexicani numindu-i violatori şi traficanţi de droguri, a promis că va construi un zid la graniţa de sud a SUA şi a ameninţat că va impune tarife pentru toate mărfurile mexicane, cuvintele lui Lopez Obrador au fost primite cu critici.

Criticii l-au acuzat pe preşedintele mexican că a ajutat campania de realegere a lui Trump. Dar Lopez Obrador a declarat joi că s-a dus în SUA pentru că era 'foarte important' să participe la lansarea unui nou acord comercial între Statele Unite, Mexic şi Canada.

Lopez Obrador a fost unul dintre ultimii lideri mondiali care l-au felicitat pe Biden pentru victorie, spunând că vrea să aştepte ca provocările legale legate de alegerile din SUA să fie rezolvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel