Președintele american Joe Biden îl felicită pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru revenire

Președintele american Joe Biden îl felicită pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pentru revenirea în fruntea guvernului.

Preşedintele american Joe Biden l-a felicitat joi pe Benjamin Netanyahu pentru revenirea în fruntea guvernului israelian, numindu-l pe premierul recent învestit "prieten de decenii", conform Agerpres.

Joe Biden a afirmat, într-un comunicat al Casei Albe, că îşi doreşte să conlucreze cu cel care a mai fost prim-ministru al Israelului între 1996 şi 1999, apoi între 2009 şi 2021, "pentru a face faţă împreună numeroaselor provocări şi oportunităţi care se prezintă Israelului şi Orientului Mijlociu, în special privind ameninţările venite din Iran".

Netanyahu este de joi premier al Israelului



Benjamin Netanyahu a fost învestit joi prim-ministru al Israelului şi a format cel mai de dreapta guvern din istoria ţării. În trecut, relaţiile sale cu SUA au fost uneori furtunoase, în special în timpul mandatelor ultimului preşedinte democrat înainte de Joe Biden, Barack Obama.

În comunicatul său, Joe Biden a reiterat, de asemenea, poziţia SUA privind conflictul Israel-Palestina. "SUA vor continua să susţină o soluţie cu două state şi să se opună politicilor care îi ameninţă viabilitatea sau contrazic interesele noastre şi valorile împărtăşite", a scris el.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avertizat la începutul lui decembrie că SUA se vor opune înfiinţării de noi colonii de către noul guvern israelian în Cisiordania ocupată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel