Premierul Ponta: După 1 iulie facem o rectificare bugetară

rectificare_bugetare
rectificare_bugetare

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, prima rectificare bugetară din acest an, care va fi efectuată pentru semestrul al doilea, pentru rezolvarea problemei salariilor profesorilor, potrivit România TV. 

Întrucât bugetul Ministerului Educaţiei nu va avea bani suficienţi pentru plata salariilor profesorilor în ultimele trei luni ale anului, potrivit estimărilor Guvernului, o primă rectificare bugetară va avea loc după 1 iulie.

Întrebat dacă va exista o rectificare de buget în a doua jumătate a lui 2013, premierul Ponta a răspuns: "Categoric, da. În mod sigur. Aşa se întâmplă peste tot. După 1 iulie facem o rectificare. Pozitivă, negativă, de unde luăm banii, unde punem mai mulţi, asta discutăm în iulie", a precizat prim-ministrul.

La începutul aceste săptămâni, premierul Ponta, întrebat la Palatul Parlamentului dacă se gândeşte la o rectificare bugetară pentru a acorda finanţare unor obiective anunţate de ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional, Dan Şova, a răspuns: "Tot timpul mă gândesc la rectificări bugetare, dar să ştiţi că rectificarea bugetară nu înseamnă că mai tipărim nişte bani în spatele Guvernului. Rectificarea bugetară înseamnă să ai nişte venituri suplimentare - şi avem în acest moment, dar nu semnificativ -, sau să iei dintr-o parte şi să pui în alta. E simplu: oricine vrea mai mulţi bani îmi spune de unde să tai. Bani sub Guvern pe care să-i scoatem la rectificare nu-i avem, decât dacă luăm 200 de milioane de dolari de la Rompetrol şi un miliard din investiţii, decât dacă luăm taxe şi impozite de la investiţiile în energie, dacă confiscăm şi vindem maşinile furate, dacă facem mai repede autostrada să nu ne mai coste exproprierile şi proiectarea mai mult decât autostrada, dacă nu se poate, n-o să fie mai mulţi bani", a afirmat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel