Premierul Nicolae Ciucă, solicitare fermă către Petre Daea: Măsuri urgente pentru a sprijini fermierii români

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a reacţionat după protestele fermierilor de vineri, 7 aprilie. 

"Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă i-a cerut în cadrul întâlnirii de azi, de la Palatul Victoria, ministrului Agriculturii, Petre Daea, măsuri urgente pentru a sprijini fermierii români.

Premierul României a solicitat soluții urgente la problemele cu care se confruntă fermierii și procesatorii, semnalate inclusiv în discuțiile purtate joi de șeful Executivului cu reprezentanții sectorului de profil.

Principalele măsuri trebuie să vizeze o relație corectă între producătorii, procesatorii agricoli și lanțurile de retail, dar și facilitarea exporturilor din domeniul produselor agricole, în perspectiva echilibrării balanței comerciale", transmite biroul de presă al Guvernului României.

Aproape 7000 de fermieri au protestat în ţară faţă de politicile comunităţii europene, iar 400 de agricultori sunt aşteptaţi în Capitală, a declarat, vineri, Nicu Vasile, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

El a explicat că acesta este un miting pentru a atrage atenţia asupra politicilor pe care le face comunitatea europeană şi care afectează atât consumatorul cât şi fermierul. 'Comunitatea Europeană este cel mai mare importator de organisme modificate genetic şi produse care nu respectă trasabilitatea, undeva la 21 de milioane de tone numai de porumb modificat genetic şi soia peste 30 de milioane de tone. Acum avem 26 de milioane de tone de cereale aduse din Ucraina şi care nu respectă trasabilitatea. Preţurile de cost sunt mult mai mici', a afirmat Nicu Vasile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel