Premierul Netanyahu spune că siguranța Israelului va suferi dacă va fi înlocuit

Facebook - Beniamin Netanyahu
Facebook - Beniamin Netanyahu

Premierul israelian a avertizat că înlocuirea sa va reprezenta un pericol pentru securitatea țării.

Conform BBC, premierul Benjamin Netanyahu a avertizat că un guvern de uniune națională propus pentru înlocuirea executivului pe care îl conduce ar fi un pericol la siguranța națională. Acesta i-a îndemnat pe ceilalți politicieni de dreapta să nu susțină o astfel de înțelegere, după ce ultra-naționalistul Naftali Bennett a spus că va forma o coaliție cu un partid de centru.

Oponenții lui Netanyahu au până miercuri să formeze noul executiv. Dacă vor reuși să coaguleze o coaliție, aceștia vor reuși să pună capăt regimului celui mai longeviv premier din istoria Israelului.

Acuzațiile de corupție ar putea să-l bage la răcoare pe premier

Netanyahu are parte de acuzații grave de corupție și ar putea să meargă la închisoare, iar în prezent a ratat obținerea majorității la alegerile generale din martie. A fost al patrulea scrutin neconcludent în ultimii doi ani, rezultând într-un alt eșec de a forma o coaliție. Totuși, opoziția nu va reuși să formeze o majoritate, deci ar urma să fie un guvern de minoritate susținut de parlamentarii arabi.

„Nu formați un guvern de stânga – un astfel de guvern ar putea pune în pericol viitorul și securitatea Israelului”, a transmis Netanyahu, politican în vârstă de 71 de ani care a dominat politica israeliană în ultimele decenii. Numind liderii de stânga care, în opinia sa, ar putea slăbi securitatea națională, acesta a întrebat: „Ce impact va avea asupra capacității de descurajare a atacurilor? Cum va arăta pentru inamicii noștri? Ce se va spune în Iran și Gaza?”.

Bennett, acuzat de „frauda secolului”

Netanyahu l-a mai acuzat pe Bennett de „inducere în eroare” a publicului și de „frauda secolului”, o referință la promisiunile publice ale liderului partidului Yamina de a nu se alia vreodată cu Yair Lapid, liderul de centru al opoziției.

Bennett, de 49 de ani, a anunțat anterior într-o declarație televizată că partidul său va începe discuțiile pentru un guvern de uniune națională. „Netanyahu nu mai încearcă să formeze un guvern de dreapta pentru că știe foarte bine că nu mai are cum. El caută să ia cu el totul, întreaga țară, înainte să se prăbușească. Voi face totul pentru a forma un guvern de uniune națională cu prietenul meu, Yair Lapid”, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel