Premierul Irlandei: Vom ajuta România să aibă succes în președinția Consiliului UE

Bianca Ştefan / 24 iul 2018 / 15:35
Klaus Iohannis, alături de Premierul Irlandei
Klaus Iohannis, alături de Premierul Irlandei

Premierul irlandez, Leo Varadkar, a declarat că Irlanda va lucra în strânsă colaborare pentru a ajuta România să aibă succes pe parcursul preşedinţiei la Consiliul Uniunii Europene.

"Vor fi şase luni pline de evenimente. Am asigurat de angajamentul preşedintelui Irlandei de a lucra în strânsă colaborare pentru a ajuta România să aibă succes în preşedinţia sa (la Consiliul UE - n.r.). Suntem pe mâini sigure în ceea ce priveşte a avea România la cârmă. (...) România priveşte pe bună dreptate UE ca un factor care va contribui la creşterea prosperităţii sale. Vă urez succes pe acest drum", a afirmat oficialul irlandez, în cadrul vizitei de la Cotroceni, potrivit Agerpres.

El a precizat că l-a invitat pe şeful statului român să efectueze o vizită în Irlanda. 

"L-am invitat pe domnul preşedinte să viziteze Irlanda. Sper să vă puteţi face timp în calendarul dumneavoastră de activităţi viitoare", a spus premierul irlandez. 

Leo Varadkar a menţionat că nu este la prima sa vizită în România. "Nu este prima mea vizită în România, am mai fost aici de multă vreme ca student", a menţionat el.