Premierul Ciolacu anunţă desfiinţarea locurilor bugetare vacante, Ministerul Educaţiei cere crearea a 5000 de posturi

Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Ministerul Educaţiei cere Guvernului crearea a peste 5000 de posturi noi. 

Cu mai puţin de o lună înaintea începerii unui nou an de învăţământ, Ministerul Educaţiei solicită Guvernului crearea a peste 5000 de noi posturi, cele mai multe pentru cadre didactice. Această cerere este argumentată prin faptul că, odată cu intrarea în vigoare a noilor legi ale educaţiei, trebuie înfiinţate mai multe clase, cu mai puţini elevi.

Începând cu viitorul an şcolar se înregistrează o creştere a cererilor de înscriere în învăţământul antepreşcolar şi preşcolar cu program prelungit. Totodată, se impune şi continuarea procesului de integrare a elevilor cu cerinţe educaţionale speciale în învăţământul de masă, ceea ce conduce la creşterea numărului de cadre didactice. Cele mai multe cereri de înfiinţare de noi posturi didactice sunt în Bucureşti, 673, şi Timiş, 490. De remarcat este şi judeţul Ilfov, care solicită 400 de posturi noi pentru cadre didactice şi 167 pentru cele auxiliare şi nedidactice.

Cererea de noi posturi pentru Ministerul Educaţiei vine în contextul în care Guvernul pregăteşte măsuri de reducere sau chiar îngheţare a angajărilor şi salariilor la stat. Conform discuţiilor publice din ultima săptămână, la nivelul ţării există o problemă legată de numărul de posturi scoase la concurs de inspectorate. Sunt multe situaţii semnalate în ţară de candidaţi cu note mari, chiar şi de 10, care nu au obţinut un post de titular, ci de suplinitor. Aceştia sunt nevoiţi de multe ori să alerge între mai multe şcoli pentru a-şi putea completa norma didactică, scrie Rador. 

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat în urmă cu câteva săptămâni că vrea desfiinţarea locurilor bugetare vacante, în jur de 200.000, afirmând că măsura ar face parte din planul de reducere a cheltuielilor fiscale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel