Premiera “Personal Shopper” la Les Films de Cannes à Bucarest

Renumitul regizor și scenarist francez OLIVIER ASSAYAS sosește în 20 octombrie, la București, pentru prima întâlnire cu publicul din România, la premiera filmului Personal Shopper, la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României, de la ora 20.45. Premiat pentru regie (ex aequo) la Cannes, Personal Shopper este un thriller psihologic cu accente  supranaturale, în care Kristen Stewart are rolul principal.

Cineastul, invitat special al celei de-a șaptea ediții a Les Films de Cannes à Bucarest, va susține un masterclass cu intrare liberă la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” vineri, 21 octombrie, de la ora 11.00. Discuția va fi moderată de cunoscutul critic de film polonez Michał Oleszczyk.

În cadrul unui Focus Olivier Assayas, vor fi proiectate și trei dintre cele mai apreciate filme ale sale: L’Eau froide (1994), thriller-ul high-tech Demonlover (2002) și L’Heure d’été (2008), cu Juliette Binoche.

L’Heure d’été

Olivier Assayas (61 de ani) este autorul a peste 15 filme de lungmetraj, proiecte ambițioase și eclectice realizate în trei decenii. După studii literare și de artă, a regizat scurtmetraje, a scris scenarii și a publicat cronici în revista Cahiers du Cinéma (1980-1985). Cinefil pasionat, a scris despre filmul de gen și despre Hollywood și a fost unul dintre primii critici europeni care au atras atenția asupra noului cinema asiatic. Debutul său, Désordre, premiat la Festivalul de la Veneția în 1986, îl impune drept o voce importantă a generației sale. Ulterior, L’Eau froide (1994) și Irma Vep (1996), prezentate la Cannes, îi aduc notorietate internațională. În competiția de la Cannes au avut premiera și Les Destinées sentimentales (2000), Demonlover (2002), Clean (2004), pentru care Maggie Cheung a câștigat Premiul de interpretare feminină, și Sils Maria (2014). Succesul unor filme precum L’Heure d’été (2008), Carlos (2010), Après Mai (2012), recompensate cu numeroase premii internaționale, îl transformă într-unul dintre cei mai celebrați regizori francezi.

Scenă din pelicula Leau Froide

Personal Shopper este un thriller psihologic cu accente  supranaturale, pe care The Guardian îl descrie drept „inclasabil” și în care Kristen Stewart joacă rolul unei tinere care se ocupă de garderoba unui model, așteptând în tot acest timp ca fratele ei geamăn, recent decedat, să-i dea un semn.

Kristen Stewart în Personal Shopper

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel