Președintele TLDE, reacție dură după declarațiile lui Ghinea: ''Ministrul zero fonduri europene''

Președintele TLDE, Claudiu Daniel Catana, deranjat de declarațiile făcute de Cristian Ghinea, vicepreședinte USR, potrivit cărora a vorbit public despre ALDE Europa și liberalism, a reacționat dur. Catana afirmă că Ghinea va rămâne ministrul „zero fonduri europene”. 

Cristian Ghinea, până în 2016 un tehnocrat fără ambiții politice, se crede astăzi o somitate a politicii românești, un fel de politician neprihănit care își permite să dea lecții și să facă tot felul de atacuri la persoană și la adresa altor partide. Nimic surprinzător din partea lui Cristian Ghinea și a USR. Singura politică pe care a învățat-o Cristian Ghinea și ceilalți membri ai USR este cea a calomniei și a invectivelor.

Mi se par de-a dreptul jenante atitudinea și declarațiile acestui domn parlamentar și fost ministru Ghinea, care s-a remarcat doar prin incompetența sa de a atrage fonduri europene pentru România. Pentru România, Ghinea va rămâne ministrul „zero fonduri europene”. Un nimeni în România s-a găsit să vorbească și să dea lecții de politică și să facă diverse judecăți. După ce nu a luat niciun ban din fonduri europene de la Comisia Europeană, Ghinea ar fi trebuit să stea ascuns o bună perioadă, însă tupeul caracteristic USR nu îl lasă să stea deoparte.

Acest domn Cristian Ghinea iese public și vorbește despre ALDE Europa, despre liberalism, în condițiile în care face parte din USR, un partid care nu are nicio legătură cu liberalismul. USR este un experiment politic, o struțo-cămilă al cărei singur scop acela de a servi sistemului care a încercat să acapareze România în ultimii ani, un partid care aplaudă frenetic spectacolul grotesc al cătușelor.

Acesta este un partid care să vrea să facă parte din familia europeană a ALDE? USR neagă principiile de bază ale liberalismului. Pentru reprezentanții acestei formațiuni, pentru acest domn parlamentar Ghinea, drepturile și libertățile cetățenilor sunt un lux, iar prezumția de nevinovăție este o noțiune inexistentă. Politica USR este bazată pe acțiunile procuraturii, pe un sistem represiv. Acesta e USR.

Pe de altă parte, ALDE condus de Călin Popescu-Tăriceanu este opusul acestei formațiuni născută peste noapte din interesul unor grupări oculte. ALDE s-a definit ca fiind apărătorul drepturilor și libertăților cetățenilor, este partidul care luptă împotriva abuzurilor din justiție, partidul care militează pentru o justiție corectă și independentă, pentru un stat de drept autentic. În tot acest timp, USR nu vrea altceva decât un stat paralel, un stat cu instituții de forță puternice, în care doar anumite grupuri să dicteze.

Este de-a dreptul hilar ca un personaj care nu înțelege sensul conceptului de liberal să spere să facă parte din familia liberală europeană. Astăzi, în România, există doar un singur partid liberal, iar acesta e ALDE. Noi suntem cei care ducem mai departe flacăra liberalismului după ce colegii de opoziție ai USR, cei din PNL, au renunțat la a mai apăra valorile și principiile liberale., a declarat președintele TLDE, Cristian Daniel Catana, potrivit unui comunicat remis DCNews. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel