ȘOVA, NEGOIȚĂ, GEOANĂ, VANGHELIE, aproape de EXCLUDEREA din PSD

Mircea Geoană, Marian Vanghelie, Robert Negoiță și Marian Vanghelie sunt aproape de excludere din PSD, potrivit Realitatea.

Liderii PSD au făcut declarații cu privire la deciziile care se vor lua astăzi în partid, scrie Realitatea.

Înainte de ședință, președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că va fi o reuniune importantă, fără să dea însă alte detalii legate de agenda acesteia.

"Va fi o ședință importantă. La final, o să vă spunem ce am decis", a spus Ponta.

Robert Negoiță, primarul sectorului 3: ”Nu discutăm ipoteze. Delictul de opinie nu mai este condamnat. Este penibil pentru toată lumea să comentăm chestiuni pe surse. Mai suntem deranjaţi câteodată”

Marian Oprișan: ”Dacă sunt colegi care au greşit grav, organismele statuare vor lua o decizie. Mă gândesc cât se poate de clar că următoarea perioadă, Guvernul PSD trebuie să mizeze, în special, pe investiţii. Partidul este unit în acest moment pentru că este un partid serios. Eu mizeze pe puterea PS care stă în sprijnul masiv pe care îl avem de la simpatizanţi şi în forţa liderilor. Cred că o eroare majoră a reprezentat-o faptul că nu am anticipat ceea ce s-a întâmplat la votul în diaspora. Partidul are o conducere legitimă. Un Congers am putea avea, deşi nu este cazul, în aşa fel încăt să prezentăm noul proiecte pe care îl pregăteşte PSD”

Mircea Geoană: ”Vom  face declaratii dupa Cex, eu sunt convins ca va fi o discutie lucidă. Nu este prima data cand trecem prin momente delicate. Eu inteleg interesul deosebit pentru intalnirea noastra, dar eu cred ca PSD are resurse de intelepciune pentru a trece peste aceste momente”, a spus fostul președinte PSD.

Ion Iliescu: ”Nu am de gand sa fac declarati in avanscenă, este o ședință serioasă de partid”

Marian Vanghelie: ”Nu e o mare problema din acest punct  de vedere, cred că este posibil sa fie astfel de liste. Am primit si mesaj și invitatia, cred că trebuie analizate analizate toate lucrurile. Congresul trebuie să fie in februarie martie. Sunt foarte degajat. Eu nu am nicio problema. Eu vreau sa analizam din punctul de vedere al electoratului”, a spus primarul.

Dan Șova a declarat că nu crede că a făcut rău partidului prin declarațiile sale:

”Va reamintesc ca sunt autosuspenadat pana la urmatorul CEX, care este astăzi. La şedinţa BPN ne-am autosuspendat pâna la primul CExN. Deci autosuspendarea expiră odată ce intru pe această uşă. Congresul trebuie să fie undeva prin primăvară, sunt de acord cu Victor Ponta”

Membrii Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD se vor reuni, joi, la sediul central al partidului, pentru a face prima analiză formală a eşecului de la alegerile prezidenţiale, dar şi pentru a lua decizii privind menţinerea guvernării, restructurarea guvernului sau convocarea congresului.

Reuniunea CExN de joi se va desfăşura sub auspiciile unor poziţii publice contradictorii exprimate la nivelul leadership-ului partidului de Victor Ponta şi Liviu Dragnea referitoare la momentul convocării congresului partidului, for care ar urma să facă analiza eşecului de la prezidenţiale.

Astfel, Liviu Dragnea a precizat, public, că are asentimentul majorităţii liderilor de filiale pentru organizarea rapidă a unui congres în 20 decembrie, urmând ca partidul să se ocupe ulterior de guvernare. Dragnea a spus că, dacă nu se decide organizarea unui congres, atunci un Consiliu Naţional de analiză şi de lansare a unor proiecte politice ar putea avea loc oricând.

Ulterior acestei declaraţii făcute de Dragnea, Ponta a precizat, la revenirea din vacanţa în Dubai, că PSD îşi poate face analizele privind ratarea prezidenţialelor în primăvară, prioritare fiind acum restructurarea Guvernului şi prezervarea majorităţii parlamentare prin includerea PLR la guvernare.

Citește și: Marian Vanghelie, replică savuroasă privind invitația la ședința PSD 


Membrii CExN vor decide, joi, între cele două poziţii exprimate public de Ponta şi Dragnea, urmând să stabilească dacă vor convoca congresul în acest an sau la sfârşitul anului viitor. Decizia va avea în vedere faptul că la congres nu se vor face doar analize, ci se va alege şi noua conducere a PSD, atât Ponta, cât şi Dragnea anunţând public că îşi depun mandatele în caz de eşec la prezidenţiale.

O altă temă importantă asupra căreia CExN va trebui să ia joi o decizie priveşte păstrarea guvernării, în condiţiile în care şi aici părerile sunt împărţite. Astfel, vicepreşedintele PSD, Robert Negoiţă, primar al Sectorului 3, a fost primul care a solicitat retragerea PSD de la guvernare în urma votului dat la prezidenţiale în favoarea lui Klaus Iohannis. Ulterior, ceilalţi social-democraţi au optat pentru menţinerea guvernării, în condiţiile operării unei remanieri a Executivului, cu consultarea prealabilă şi votul CExN.

Dacă social-democraţii vor stabili că îşi doresc să păstreze guvernarea, vor trece la pasul următor, operând nu o remaniere, ci o restructurare a Executivului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel