Posibili candidați la alegerile prezidențiale. Chirieac: Deocamdată, sunt în regulă. Nu ai nici Traian Băsescu, nici Klaus Iohannis!

foto: Freepik
foto: Freepik

Analistul Bogdan Chirieac se arată optimist în ce privește numele din lumea politică vehiculate până acum ca având intenția să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Nu se știe încă cine va candida la alegerile prezidențiale de anul viitor, dar sunt voci care susțin că Mircea Geoană, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu s-ar pregăti încă de pe acum pentru a intra în cursă.

Deja Nicolae Ciucă a dat de înțeles că ar putea fi unul dintre candidați. Întrebat duminică, la Prima News, dacă vrea să devină preşedintele ţării, acesta a răspuns:

"Sunt preşedintele Partidului Naţional Liberal, partid cu blazon şi, când le-am cerut oamenilor să ne angajăm în alegeri, oamenii m-au întrebat "vă angajaţi cu noi?". Şi am spus da. La Sinaia. Ăsta a fost dialogul. În momentul de faţă, este o decizie neformalizată. Dacă partidul îmi va cere să candidez, voi candida."

Și Marcel Ciolacu dă semne că și-ar dori să candideze, deși oficial nu a făcut nicio declarație în acest sens. Cu toate acestea, a început să acorde interviuri "de imagine" care duc cu gândul la un start precoce de precampanie.

Vezi Când a fost Marcel Ciolacu cel mai fericit? "Eu l-am găsit pe tatăl meu după 30 de ani. După ce-ți mor părinții te schimbi, ești singur"

"Din 2025 se poate schimba ceva!"

"Acum, când vorbim, nu există niciun candidat declarat. Nici domnul Marcel Ciolacu nu și-a anunțat candidatura încă, să vedem Mircea Geoană care și el se pregătește. Marcel Ciolacu are un parcurs impecabil și acțiuni de politică externă - cum a fost aceea cu Israelul, cum a fost cu ședința comună de la Kiev și multe altele. Am înțeles că va fi și o vizită în Statele Unite, ceea ce e foarte bine pentru România.  Orice lider român care ajunge în SUA eu cred că aduce ceva pentru România...

Avem personalități în regulă anunțate, deocamdată, la candidatura pentru prezidențiale. Sunt oameni pe care te poți baza, pentru că România trebuie să facă reforme profunde. E nevoie de o reformă profundă a justiției și a administrației. Și, de aici, alte sectoare esențiale... educația, sănătatea trebuie reformate, infrastructura ce să mai vorbim?

Dacă președintele, Guvernul și Parlamentul nu sunt pe aceeași lungime de undă, nu se poate face. Vedeți că Guvernul a încercat să taie din pensiile speciale, acelea enorme de 20.000 de euro pe lună, și n-a reușit. Asta înseamnă că mai puternică decât voința politică a celor aleși e deja o forță care zdrobește totul. Ceea ce nu e în regulă. România nu poate continua așa.

E an electoral, nu se vor schimba multe lucruri, dar din 2025 se poate schimba ceva. Vedeți că președintele nu mai e interesat de România decât pentru propriul confort, iar în altă parte sistemul, în acest moment, oprimă, apasă pe umerii poporului român. Cum a făcut asta? Luând prizonier statul.

Așa cum îi văd... și Nicolae Ciucă, și Marcel Ciolacu, și Mircea Geoană, care nu știu dacă va candida, nu știu din partea cărui partid, mie mi se pare că se pregătesc pentru prezidențiale. Poate că vor hotărî să nu candideze. Poate PSD și PNL vor hotărî să aibă un candidat comun. Deocamdată, cei pe piață sunt oameni în regulă. Nu ai nici Traian Băsescu, cu tot ce s-a întâmplat în deceniul acela pierdut, nu este nici Klaus Iohannis care, cel puțin în al doilea mandat, s-a dezinteresat complet de România", a spus Bogdan Chirieac, în direct la România TV.

Citește și Cine va fi noul președinte al României? Vocea străzii: "Nu s-a născut încă!" / "Jocurile sunt făcute. Nu decidem noi, ci cei de sus" / "Votez, dar nu știu cu cine"

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel