Ponta exclude supraimpozitarea mediului privat

ponta
ponta

Prim-ministrul Victor Ponta a dat astăzi asigurări că nu va exista o suprataxare a salariilor mai mari de 1.000 de euro din mediul privat. Ministrul Finanțelor, Daniel Chițoiu, spunea sâmbătă că în USL au existat discuții privind supraimpozitarea nu numai a bugetarilor.

”A fost o discuţie apropo de faptul că ar fi constituţional sau neconstituţional. Ori, atât timp cât salariile a spus Curtea că au fost tăiate doar la bugetari - că doar nu am tăiat salariile la privaţi - la fel ar fi în continuare”, a declarat Victor Ponta.

Ponta identifică drept problemă principală diferențele mari de salarii din mediul bugetar. ”Problema principală aici e cât de mare e diferenţa între cel mai mare venit din zona bugetară, mai ales din zona companiilor şi autorităţilor care sunt majoritar de stat, şi cel mai mic venit şi acolo evident că între 18-20.000 de lei lunar şi 800 de lei lunar, e mult prea mare diferenţa. Despre asta discutăm. O să căutăm, avem timpul necesar să gândim o soluţie de echilibrare”, a continuat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel