Poluare RECORD în București, la ora 03:00. Ministrul Mediului: Care sunt CAUZELE

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a organizat o ședință de urgență după ce poluarea a atins un record în București, în noaptea de duminică spre luni. 

Costel Alexe a anunțat  că poluarea a ajuns la nivel record în București, la ora 03:00. Cauzele identificate au fost: ”Arderi necontrolate în București și Ilfov- de vegetație, gunoaie, cauciucuri- în cursul serii. Aceste creșteri au începutul aseară, în jurul orei 21:00, cu vârfuri în jurul orei 03:00 - 04:00 dimineață și scăzând către primele ore ale zilei.”

”N-ar trebui să creadă cineva că am avut acest episod de poluare doar din cauza arderilor necontrolate din jurul Bucureștiului. Avem suspiciuni de activități industriale care se desfășoară în Ilfov sau în București, mai ales noaptea, care dau în atmosferă cantități ridicate de poluanți” a spus ministrul Mediului. 

Până la finalul săptămânii, vor fi controlate toate sursele de ardere din București și Ilfov, pentru a vedea dacă toți operatorii dețin echipamente pentru monitorizarea și măsurarea continuă a emisiilor de poluanți din ardere.  

”Vor fi verificați și acei operatori care s-ar putea să desfășoare activități fără să fie autorizați” a subliniat ministrul. 

Vezi conferința completă în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel