Polonia impozitează Big Tech. Mass-media privată, GREVĂ de 24 de ore / FOTO

Polonia impozitează Big Tech. Mass-media privată, GREVĂ de 24 de ore  /  Sursă foto: Pixbay
Polonia impozitează Big Tech. Mass-media privată, GREVĂ de 24 de ore / Sursă foto: Pixbay

Mass-media privată din Polonia a intrat în grevă 24 de ore, ca urmare a impozitului impus de autoritățile poloneze giganților Big Tech.

Canalurile private din Polonia, inclusiv posturi de televiziune, posturi de radio și portaluri online, protestează împotriva unei noi taxe propuse pentru reclame. În loc de emisiunile lor regulate, unele dintre cele mai mari posturi de televiziune private din Polonia, TVN și Polsat, au afișat o declarație specială cu privire la protestul lor. Totodată, pe portalurile web ale TVN24, Onet și Interia, cititorii nu vor avea acces la niciun articol.

Posturile de radio RMF FM, Radio ZET, TOK FM și Rock Radio s-au alăturat, de asemenea, la protest. Campania nu a fost susținută de mass-media conservatoare și de televiziunea și radioul public.

Ce presupune impozitarea Big Tech

Noua impozitare presupune calcularea unei taxe din veniturile din publicitate și va viza toți radiodifuzorii și editorii, inclusiv companiile Big Tech. De asemenea, se va referi la reclamele online și va fi plătită de companii precum Google și Facebook. Giganții tehnologici și alte corporații vor trebui să plătească o rată de impozitare de 5% dacă „venitul global al acestora a atins 750 de milioane de euro și veniturile din publicitatea online din Polonia depășesc 5 milioane de euro”.

Jumătate din cele aproximativ 178 de milioane de euro pe care guvernul intenționează să le obțină în 2022 vor fi acordate Fondului Național de Sănătate (NFZ). 35% din venituri vor fi alocate fondului pentru susținerea culturii și creativității în mass-media, iar 15% vor fi alocate Fondului Național de Recuperare, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel