Poliţist, experiment VIDEO. Ce alcoolemie ai dacă bei o bere

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Octavian Perţea, poliţist şi vlogger, a făcut un experiment pentru a demitiza spusele şoferilor care afirmă că o bere la volan nu poate atrage sancţiuni. 

Aparatul detectează alcool și se aprinde LED-ul roșu și la testarea pasivă. La testarea activă, care are loc la aproximativ două minute de la ultima gură de bere, aparatul arată 0.28 miligrame la litru de alcool pur în aerul expirat. „Nu mă așteptam să fie atât de mare!”, spune polițistul.

După un sfert de oră, aparatul arată o valoare mult mai mică. Este vorba despre 0,09 mg/l. Această valoare este contravenție. În acest caz, șoferul ar primi o amendă de 1305 lei și ar rămâne fără permis pentru o perioadă de 90 de zile, scrie promotor.ro

La jumătate de oră de la berea consumată, etilotestul indică 0,08 mg/l. Sancțiunea este aceeași.

Șoferii care solicită probă de sânge după ce etilotestul a arătat că ar fi consumat alcool riscă să primească o valoare și mai mare după această analiză.

La 45 de minute de când a consumat berea, polițistul se testează din nou. De această dată, are o alcoolemie de 0.06 mg/l. Și în acest caz, șoferul devine pieton pentru următoarele 90 de zile.

A trecut o oră de la berea consumată. Valoarea este 0.05 mg/l, așa că discutăm tot despre o contravenție cu aceeași sancțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel