POLIȚIST PEDOFIL, RAPORT uluitor. Ce nereguli a descoperit Carmen Dan

Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat, astăzi, în emisiunea ”Exces de putere”, raportul în ceea ce-l privește pe polițistul Eugen Stan, acuzat că a agresat sexual doi copii doar în ultimul dosar deschis. 

”Este un raport serios, care reprezintă o radiografie asupra unei situații cu care Poliția Română și Ministerul a trebuit să se confrunte. E un raport documentat”, a spus ministrul Carmen Dan, vineri seară, la Antena 3.

”Controlul dispus de MAI a avut ca scop verificarea modului de înregistrare și raportare a evenimentelor în cazul situațiilor din anii 2015, 2016 și 2018, în care a fost suspectat polițistul Stan Eugen, precum și modul cum a fost elaborat materialul prezentat de fostul șef al Poliție Românei, fostului Prim-ministru al Guvernului României. Conform competențelor Corpului de control, verificările au vizat verificarea fluxurilor administrative și nu a aspectelor penale care se află în coordonarea sau supravegherea procurorilor”, se arată la începutul raportului.

În raport se arată că polițiștii au aflat că Eugen Stan este autorul, dar acesta nu a fost amprentat și datele nu au fost introduse în sistemul informatic.

Iată neregulile descoperite:

Stan n-a fost amprentat și fotografiat, iar datele rezultate să fie introduse în sistemele informatice.

Fișa de eveniment a fost transmisă către I.G.P.R., Inspectorul General Bogdan Despescu a pus rezoluția Rog măsuri... la Brigada Rutieră, adjunctul D.V. a dispus Biroului Control intern să fie declanșată urgent cercetarea prealabilă a polițistului, suspendarea acesteia până la finalizarea dosarului penal.

Șeful Biroului Control Intern a întocmit o notă – raport privind declanșarea cercetării prealabile pentru comportare necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, care aduce atingere onoarei, probității profesionale a polițistului sau prestigiul instituției.

[citeste si]

C.A., șef Serviciu Supraveghere Rutieră pentru Sectoare 3,4 și 5, a fost desemnat să efectueze cercetarea prealabilă a ag. Pr. Stan Eugen. El propune suspendarea cercetării și Voicu Marius aprobă pe 9 februarie 2017.

Comisia de verificare apreciază, astfel, că propunerea de suspendare a cercetării prealabile nu este fundamentată juridic, ci se bazează pe o interpretare limitativă, subiectivă, a prevederilor legale.

O analiză atentă, din partea conducerii IGPR sau a conducerii DGPMB, ar fi putut conduce la neluarea măsurii de suspendare, efectuarea cercetării prealabile și dispunerea unei măsuri.

În perioada 11.12.2016 – 07.01.2018, nu au fost efectuate activități procedurale în dosarul penal.

Sunt 18 vinovați în cazul pedofilului, a arătat Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel