PNL i-a retras sprijinul politic lui Nicușor Dan. Liberalii vor avea candidat propriu în București

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Sebastian Burduja (liderul PNL București) a declarat că partidul va avea candidat propriu la Primăria Capitalei.

Cu toate acestea, Burduja însuși s-a prezentat ca fiind candidatul partidului încă de săptămâna trecută.

Motivul principal invocat pentru retragerea sprijinului politic acordat lui Nicușor Dan a fost neîndeplinirea „decalogului” transmis de liberali către acesta acum un an.

În timp ce PNL București se reunea pentru a lua această hotărâre, Nicușor Dan participa la evenimentul de lansare a candidatului USR pentru Primăria Sectorului 6, Mihaela Ștefan.

"Am împlinit un an de când PNL i-a adresat primarului general Nicușor Dan zece solicitări, un decalog. Nu au fost lucruri foarte complicate. În decalog sunt lucruri de bun simț, legate de termoficare, infrastructură, trafic, spații verzi, parcuri. I-am întrebat chiar pe bucureșteni, am făcut un exercițiu democratic, dacă Nicușor Dan merită susținerea PNL. 72% dintre respondenți au spus că Nicușor Dan nu merită al doilea mandat. 26.000 de bucureșteni au răspuns la întrebare”, a explicat Burduja.

În discursul său, Burduja nu a ezitat să critice administrația Gabrielei Firea, predecesoarea lui Nicușor Dan, afirmând că "în 2020, decizia a fost corectă, administrația Firea trebuia oprită, și PNL a făcut acest sacrificiu, am mers pe mâna lui Nicușor și l-am făcut primar. Societatea civilă a pierdut un activist bun și Bucureștiul a câștigat un primar slab”.

Nicuşor Dan: Cel mai rău pentru un primar general e un primar de sector plângăcios

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că îi plac primarii de sector care vin cu soluţii, nu cei "plângăcioşi", care spun că "nu se poate" sau care dau vina pe altcineva.

"Îmi place să vin la aceste tipuri de lansări, deoarece cel mai rău pentru un primar general e un primar de sector plângăcios. Îmi plac primarii de sector care vin cu soluţii şi nu vin să spună că nu se poate... Mai rău: 'e vina ta că nu se poate'. De asta, sper ca în urma acestor alegeri să avem nişte oameni care să colaboreze pentru binele comun", a spus edilul general, cu ocazia lansării candidatului USR Mihaela Ştefan la funcţia de primar al Sectorului 6.

Nicuşor Dan a mulţumit USR pentru colaborarea în Consiliul General al Capitalei, menţionând că ambele părţi au dat dovadă de maturitate. El a adăugat că în instituţiile din Bucureşti există "o rezistenţă la schimbare" şi că e important ca PSD să nu conducă administraţia din Capitală.

"Sunt foarte bucuros că există această coagulare pe Dreapta. Eu continuu să sper că o să fie mai amplă. În primul rând, aşa cum în instituţiile statului există o rezistenţă la schimbare, în instituţiile din Bucureşti există o rezistenţă la schimbare. Şi asta se numeşte PSD. Miza noastră, în continuare, rămâne să scăpăm de PSD în Bucureşti, cu tot ce a însemnat PSD în anii aceştia: hoţiile, bani în presă, cheltuieli pe lucruri care nu sunt importante pentru bucureşteni. Să nu mai vorbesc de falimente; au fost mai multe", a spus primarul general.

El a subliniat importanţa urbanismului, subliniind că aceasta este una dintre "luptele importante", deoarece nu este vorba doar despre aspectul oraşului, ci şi despre aglomeraţia pe care o generează unele construcţii.

"E vorba de coloanele de maşini care se fac cu părinţii care îşi duc copiii la şcoală, pentru că s-au construit zece mii de apartamente, dar nicio şcoală. E vorba de poluare, de utilităţi. Chiar azi am avut o discuţie cu cei de la Enel că trebuie să tragem vreo cinci kilometri de cablu, pentru că nu mai suportă reţeaua, în Pipera, unde se dezvoltă", a spus el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel