PNL cere Guvernului Ponta să-și asume dezastrul inundațiilor

Echipa guvernamentală, condusă de către premierul Victor Ponta, trebuie să-și asume dezastrul produs la inundațiile din ultimele zile, susține purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu. Potrivit liberalei, PSD este vinovat pentru că s-a opus adoptării unei legi clare care să stopeze defrișările ilegale, întrucât nu întâmplător, cele mai afectate zone de inundații sunt cele în care au avut loc astfel de tăieri.

PNL cere Guvernului, într-un comunicat de presă, să-și asume cauzele generate de viituri, să prezinte harta defrișărilor ilegale, precum și luate pentru stoparea acestui fenomen extrem de grav care ține chiar de securitatea națională a României. 

"Guvernul se chinuie să acopere pagubele enorme rămase în urma inundațiilor (...) Și pericolul n-a trecut, amenințând să facă noi victime. Același guvern trebuie să-și asume acest dezastru, pentru că PSD este cel care a modificat Codul Silvic propus de PNL, și a făcut front comun cu grupurile de interese oculte din silvicultură și a eliminat toate măsurile care micșorau tăierile ilegale și defrișările. Nu este nicio coincidență că zonele în care au avut loc defrișări ilegale, în județele Argeș și Vâlcea, sunt și ce cele mai afectate de inundații", a scris Alina Gorghiu pe blogul personal.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al liberalilor susține că PSD se face vinovat că nu a dorit prevederi legale clare care să stopeze defrișările ilegale, iar acum încearcă să paseze responsabilitatea. "PSD s-a opus, ca în cazul altor proiecte propuse de noi, iar astăzi trebuie să răspundă. Demisia unui singur director nu înseamnă că Guvernul își asumă greșeala. Din contră, înseamnă că încearcă să paseze responsabilitatea".

"De aceea, am cerut astăzi Guvernului, printr-un comunicat, să-și asume cauzele reale ale problemelor anuale generate de viituri și să prezinte harta defrișărilor ilegale și măsurile luate pentru stoparea acestui fenomen care ține chiar de securitatea națională a României. Partidul Național Liberal a atras atenția în mod constant asupra riscului crescut de inundații și a făcut toate demersurile pentru a actualiza hărțile de risc la inundații. Hărțile de risc sunt parte integrantă a planurilor de apărare împotriva inundațiilor. În același timp este o obligație europeană pe care România trebuia s-o îndeplinească. Nici măcar acest lucru nu a fost făcut conform indicațiilor, pentru că sunt mulți primari care fie n-au primit hărțile, fie nu au fost instruiți să le folosească", conchide Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel