Planul de relansare economică al lui Orban. A fost anunțat și "programul ROMÂN pentru ROMÂN”

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre planul de relansare a economiei în România. 

Premierul Ludovic Orban a prezentat câteva dintre măsurile pe care Guvernul le are în vedere pentru relansarea economiei, în România, după criza generată de COVID-19. Iată ce a spus acesta: 

- Suntem într-un proces de evaluare și de implicare activă a resurselor financiare pe care le putem accesa în perioada următoare. Aceste resurse provin din buget, din fonduri europene pe care le avem la dispoziție, din credite care pot fi luate din sistemul financiar-bancar din România și din piața internaționale

- Intenționăm să lărgim instrumentul emiterii de obligațiuni pentru cetățenii români, astfel încât  să oferim un instrument suplimentar de economisire pentru cetățeni și să oferim posibilitatea cetățenilor care au resurse pentru a economisi banii, în instrumente precum titlu de stat, obligațiuni. 

- Ne gândim ca anumite emisiuni să fie realizate pe obiective specifice și să implicăm cetățeanul într-un program "Român pentru român", ceva de genul ăsta.

- Avem posibilitatea să obținem finanțări de la finanțatori instituționali, mă refer la Banca Mondială și BERT

- Urmărim cu mare atenție disponibilitățile financiare pentru a genera un program amplu de investiții al companiilor de stat.

- Pilonii dezvoltării economice, relansării economice se vor baza cu siguranță pe investiții publice și investiții private.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel