Sorina Pintea, după demiterea lui Radu Deac: Nu neg bunele lui intenţii

După schimbarea din funcţie a directorului Agenţiei Naţionale de Transplant Radu Deac şi numirea unei noi conducerii, Ministrul Sănătăţii a reacționat. 

Sorina Pintea a declarat că nu neagă bunele intenţii ale acestuia, dar că a considerat că este nevoie de o echipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de transplant.

Întrebată, la Digi 24, dacă Victor Zota, condamnat, şi Mihai Lucan cercetat, ambii în Consiliul Ştiinţific la Agenţia Naţională de Transplant, rămân în funcţii, Sorina Pintea a spus că Consiliul Ştiinţific se schimbă la propunerea directorului executiv al ANT şi aşteaptă propuneri de la noua echipă.

"Sper ca această echipă nouă să facă ceea ce ne dorim cu toţii, adică această agenţie să funcţioneze. Nu neg bunele intenţii ale domnului profesor Deac, dar am considerat că este nevoie de o restructurare, de o echipă nouă în beneficiul pacienţilor a căror viaţă depinde de un transplant", a spus ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a semnat, astăzi, ordinul de numire a medicului Alexandra Anca Mureşan în funcţia de director executiv al Agenţiei Naţionale de Transplant.

Măsura a fost luată după ce Călin Farcaș, un tânăr de 29 de ani, a murit, luni. Diagnosticat cu tensiune arterială pulmonară, bărbatul supravieţuia conectat la un aparat cu oxigen. El aştepta de doi ani să facă un transplant de plămâni, deşi strânsese banii pentru operaţie în urma unei campanii de donare iniţiată pe Facebook. La începutul lunii mai, tânărul scria pe pagina sa de Facebook că a găsit o clinică în India la care poate să se opereze şi punea la punct ultimele detalii pentru călătorie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel