PILON I/PILON II PENSII. Teodorovici, EXPLICAȚII în SCANDALUL momentului

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, nu înțelegea temerea privind concurența dintre PILONUL I de pensii și PILONUL II de pensii. 

”Normal și de bun simț față de economie este ca tu, stat, să oferi alternative. Avem trei piloni: Pilonul I al statului și cel privat, dar lasă-l pe om să opteze. Dacă eu, stat, îi ofer o alternativă, în sensul că pilonul I va deveni mai atractiv și omul decide, nu decid eu stat, de ce să nu o facă. Nu înțeleg temerea celor din zona Pilonului II. Omul poate să decidă în funcție de avantajele pe care le aduce fiecare pilon. Ce spun eu este că trebuie să existe transparență” a afirmat Eugen Teodorovici.

Decizia, a contribuabilului

Ministrul de Finanțe a subliniat că omul va ști cu cât a contribuit, cât primește de stat, cu cât cotizează. ”Nu discutăm de naționalizare, ci doar intenția statului de a lăsa un mecanism opțional” a mai precizat ministrul de Finanțe. 

[citeste si]

Eugen Teodorovici a mai spus că va fi o competiție între stat și privat, iar contribuabilul doar va alege, în funcție de beneficii. Aproximativ la jumătatea anului va fi dată acestă decizie prin care contribuabilul va putea transfera banii din pilonul II de pensii în pilonul I. 

”Nu dispare nimic, care este temerea? E o competiție constructivă” a întrebat Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel