Petre Roman îl înfundă pe Augustin Lazăr: În raport cu legea comunistă, erau abuzuri îngrozitoare

Ema Apostu / 09 apr 2019 / 22:41 Salveaza PDF Comentarii

Petre Roman afirmă că și-n perioada comunistă ce s-a întâmplat la Penitenciarul Aiud erau abuzuri îngrozitoare și nu practici discutabile, așa cum a afirmat Augustin Lazăr. 

"Nu pot să înţeleg. Să îţi ceri scuze? În primul rând, nu avea voie să o facă în numele Ministerului Public pentru că pentru asta trebuia să prezinte un raport, o decizie de ansamblu a conducerii. Nu a făcut treaba asta. Dar să îţi ceri scuze pentru practici discutabile? Scuze poţi să ceri pentru abuzuri, pentru crime, dar pentru practici discutabile? Cum adică discutabile? Ele poate că erau sau nu erau corecte, asta înseamnă discutabile.

Imaginile alea din celula aia în care a stat Iulius Filip şi în care povestea ce i s-a făcut... Astea sunt discutabile? În raport cu legea comunistă de atunci, erau abuzuri îngrozitoare şi ştiţi de ce? Pentru că România clama pe toate drumurile că respectă drepturile omului, toată legislaţia, toate docuemntele internaţionale. Prin urmare, în conformitate cu ceea ce era legea comunistă, aveam de-a face cu nişte abuzuri. Pe acelea le consideră domnul Lazăr discutabile? Doamne, Dumnezeule!", a spus Petre Roman, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

Vezi și: Alice Drăghici, critici dure la adresa lui Lazăr: Nu poţi să fii un profitor! Trebuia să-ţi ţii gura!

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25