Personalitate americană decorată cu ocazia Centenarului

Ambasadorul George Cristian Maior: Decorarea domnului Townsend cu cea mai prestigioasă distincție a statului român, Ordinul Național Steaua României, este o recunoaștere a angajamentului SUA pentru apărarea colectivă, apărarea țării noastre și securitatea euro-atlantică, a faptului că împărtășim valorile democrației și libertății, precum și că avem același drum pentru securitate și prosperitate

Ambasada României la Washington a organizat, la 18 ianuarie 2018,  ceremonia de decorare a domnului James J. Townsend Jr., fost adjunct al asistentului secretarului apărării pentru politica europeană și NATO. La ceremonie au participat actuali și foști oficiali americani din Consiliul Securității Naționale, Departamentul de Stat, Departamentul Apărării, mediul de think-tank, precum și membri ai corpului diplomatic.

Cu acest prilej, ambasadorul George Cristian Maior a declarat: ”Prin ceremonia de astăzi, primul eveniment al ambasadei din Anul Centenar al României, onorăm prietenia dintre Statele Unite și România și ne reamintim că Parteneriatul Strategic dintre țările noastre se bazează pe efortul oamenilor care contribuie zilnic la dezvoltarea acestuia. Decorarea domnului Townsend cu cea mai prestigioasă distincție a statului român, Ordinul NaționalSteaua României, este o recunoaştere a angajamentului SUA pentru apărarea colectivă, apărarea țării noastre și securitatea euro-atlantică. Recunoaștem, totodată, faptul că împărtășim valorile democrației și libertății, precum și că avem același drum pentru securitate și prosperitate. Îi mulțumim lui Jim Townsend pentru dedicația sa deosebită și efortul său extraordinar pentru consolidarea relațiilor româno-americane.”

Adjunctul subsecretarului Forțelor Aeriene ale SUA, doamna Heidi Grant, precum și fostul asistent al secretarului de stat pentru controlul, verificarea și conformitatea armamentelor, domnul Frank Rose, au elogiat activitatea și personalitatea lui James J. Townsend Jr. și, în context, au exprimat aprecieri pentru calitatea de aliat robust a țării noastre, pentru efortul de consolidare a capacităților de apărare și pentru sacrificiile militarilor români în teatre de război.

James J. Townsend Jr. a exprimat recunoștință pentru distincția primită, precizând că aceasta reflectă, totodată, parcursul extraordinar al țării noastre în relația cu SUA, calitatea de lider a României pentru promovarea intereselor strategice comune,  precum și efortul colectiv al tuturor celor care au făcut posibilă o asemenea reușită de excepție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel