Pericol de explozie la o grădiniţă din Timiş

gradinita
gradinita

Prefectul judeţului Timiş, Mircea Băcală, a convocat, luni, o şedinţă a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă după ce în apropierea unei grădiniţe din localitatea Satchinez au fost înregistrate acumulări de gaze, provenienţa acestora nefiind deocamdată cunoscută.

Prefectul de Timiş, Mircea Băcală, a declarat, după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că o echipă formată din specialişti ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ai E. On Gaz şi ai OMV Petrom Gaz a făcut măsurători în zona grădiniţei din localitatea Satchinez unde există "o pungă" de gaz care ar putea pune în pericol viaţa copiilor.

"Am fost informaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, că în comuna Satchinez sunt acumulări de gaze. Mai exact, în apropierea unei grădiniţe este o pungă de gaz, care ar putea pune în pericol viaţa copiilor. Din acest motiv, atât ISU, cât şi cei de la E. On şi Petrom Gaz au făcut primele măsurători", a spus Băcală, citat de Mediafax

Potrivit acestuia, concentraţia de gaz măsurată este de unu la sută, pericol de explozie putând să apară la o concentraţie de peste patru la sută, însă problema este că specialiştii nu au reuşit să determine încă sursa acumulării de gaz.

Băcală a afirmat că cetăţenii din zonă au fost informaţi în privinţa pericolului, iar specialiştii vor încerca remediere situaţiei înainte de 5 ianuarie, când cei 60 de copii care învaţă în grădiniţă ar trebui să se întoarcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel