Pensionare la 70 de ani. Violeta Alexandru s-a simțit datoare: Impact pentru bugetari

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a revenit asupra subiectului privind extinderea opțională a vârstei de pensionare, în România.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a asigurat, într-o conferință de presă, că decizia despre extinderea opțională a vârstei de pensionare este departe de a deveni realitate, argumentând că este nevoie de o dezbatere serioasă în societate pe această temă.

„Am început să analizăm în interiorul ministerului, fiind departe de o decizie în acest sens, respectiv despre măsuri concrete pe care le văd deja clar ca întâmplându-se în perioada următoare. Am început să documentăm subiectul. Nu cred că e de luat o astfel de decizie fără o dezbatere în societate. Față de experiența pe care am văzut-o la nivel european în reuniunea pe care am avut-o cu miniștrii Muncii acum câteva săptămâni, țări europene importante sunt preocupate activ de această chestiune. Față de preocuparea colegilor mei, personal găsesc că numai sub aspectul diferenței care există între speranța de viață din România și cea din alte țări, merită să facem mai întâi o dezbatere. Merită să vedem cum îmbrățișează societatea și care sunt reacțiile pe care aceasta ni le dă la o eventuală măsură", a spus ministrul Muncii.

Uniunea Europeană tinde spre aceeași măsură

 

Ministrul a spus că țările din Uniunea Europeană tind spre aceeași măsură pe care o vrea implementată și în România.

„Suntem departe de a lua o decizie, însă, văzând de la nivel european o tendință a țărilor membre UE de a genera o schimbare în această privință m-am simțit datoare să documentăm și noi, astfel încât, pe măsură ce se conturează propuneri, scenarii că vom veni cu mai multe variante, le vom scoate în dezbaterea publică și în funcție de cum reacționează societatea, se va trece la măsurile care se impun", a continuat Violeta Alexandru.

Decizia va afecta mai mult sectorul public

 

Ministrul Muncii a încheiat spunând că decizia va avea un impact în sistemul public și că nu este posibilă implementarea acesteia fără o consultare temeinică cu societatea românească.

„Oricum, ceea ce știu de la începutul acestei documentări este că o eventuală decizie pe acest subiect are, de fapt, un impact în sistemul public, mai mult decât în cel privat. Astăzi, și în sistemul privat poți să ajungi la o înțelegere cu cel pentru care lucrezi, dacă are nevoie de serviciile tale și să ți le oferi în continuare. În fapt, măsura va genera un impact în sectorul public, sunt conștientă de acest lucru, de aceea nu mă grăbesc să vă anunț niște decizii imediate pentru că nu sunt în acel punct", a concluzionat Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel