Pensiile speciale: Abrogarea legii, aviz SURPRIZĂ, Comisia pentru muncă

Comisia pentru muncă de la Senat a dat raport de respingere a propunerii legislative privind abrogarea pensiilor speciale.

Comisia pentru muncă din Senat a dat marţi raport de respingere propunerii legislative care vizează abrogarea pensiilor speciale. Senatorii PNL şi PMP s-au abţinut de la vot.

Iniţiatorii proiectului, parlamentarii USR, propun restabilirea egalităţii în relaţia cu statul prin abrogarea regimurilor de pensii speciale şi revenirea la principiul contributivităţii. Regula trebuie să fie, potrivit acestora, 'la contribuţiile egale - pensii egale'.

De asemenea, proiectul mai prevede menţinerea a două excepţii de la această regulă pentru pensiile militare de stat, excepţie care există şi în celelalte ţări membre NATO, şi pentru pensiile magistraţilor, unde Comisia Europeană pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) recomandă un regim de pensionare special.

[citeste si]

Conform expunerii de motive, regimul pensiilor speciale 'nu respectă principiul contributivităţii, distorsionând astfel funcţionarea sistemului de pensii, în timp ce resursele bugetare sunt limitate'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel