PENSII SPECIALE. Ministrul Mișa: Termen pentru cei care vor să iasă la pensie pe actuala legislație

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a vorbit, joi seară, despre pensiile speciale. 

El a declarat: ”În 2016 deficitul pe fondul de pensii a fost de 15,6 miliarde lei. În afara banilor care se cotizau la Fondul de pensii, mai veneau de la buget, în plus, 15,6 miliarde lei. În 2017, suma este de 14,1 miliarde lei. În 2018 ca estimare se ajungea la 17,2 miliarde, din cauza majorărilor salariale, care determinau automat şi o creştere a pensiei. Nemaifiind contributivitate, trebuiau să vină bani de la buget pe fondul de echilibrare. Practic, în permamenţă, ceilalţi români prin impozite şi taxe trebuiau să contribuie la aceste pensii”.

[citeste si]

Ionuț Mișa a precizat că personalul aeronautic ajunge la o pensie medie de peste 10.800 lei. ”Am făcut o analiză legată de pensia medie la finele lunii mai 2017. La nivelul personalului aeronautic la o pensie medie de 10.849 lei, contributivitatea era de 2.751 lei. Diferenţa de 8.114 lei veneau de la buget. Vă daţi seama cât de mare este decalajul. Există şi alte situaţii în care există astfel de decalaje”.

El a precizat că există un termen de 15 septembrie pentru a-şi depune dosarul cei care doresc să iasă la pensie şi să beneficieze de actualele prevederi legislative, dar se va rupe corelaţia între creşterea salariului şi creşterea pensiei şi indexările următoare vor fi făcute doar în raport cu inflaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel