Pensii speciale. Chirieac: O BOMBĂ care va EXPLODA

Bogdan Chirieac spune că diferența majoră dintre pensiile oamenilor de rând din România, bazate pe contributivitate și cele speciale reprezintă o bombă cu ceas care la un moment dat va exploda. 

"PSD-ul va majora punctul de pensie. Eu am întrebat întotdeauna cu ce bani se va realiza această majorare. Anul trecut s-au luat banii de la investiții, de la dezvoltare și transporturi și s-au dat la pensii și salarii. Cred că și în acest an se va întâmpla la fel. Diferența uriașă dintre pensiile speciale și pensiile obișnuite este o bombă cu ceas, care vrând, nevrând, va exploda," a spus Bogdan Chirieac la România TV.

Pensiile speciale, de neatins? 

Analistul spune că Partidul Social Democrat nu îndrăznește să se atingă de pensiile speciale, deși diferența față de o pensie medie bazată pe principiul contributivității este uriașă.

"Nu știu cum va proceda PSD-ul cu noua lege a pensiilor. Dânșii vor face o lege pentru zonele de contributivitate, dar nu au curaj să se atingă de pensiile speciale. Acolo, la un moment dat, pensionarii vor apăsa. Pensia medie pe contributivitate este undeva în jurul a 900 de lei pe lună, iar pensia specială este incomparabil mai mare," a mai spus Bogdan Chirieac.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel