Pensii de 100.000 lei. Președintele UNJR, reacție privind afirmația Ralucăi Prună

Afirmaţia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, că ar exista 60 de cazuri de magistraţi cu pensii de 100.000 lei şi peste este una extrem de gravă, aducând un blam asupra întregului corp profesional, consideră preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR), Dana Gîrbovan. 

'Este o afirmaţie extrem de gravă şi în momentul în care vii în spaţiul public trebuie să te asiguri că ai exact background-ul care să şi permită să faci astfel de afirmaţie. Ceea ce i-am reproşat noi doamnei ministru este că, în momentul în care i s-au cerut informaţii concrete despre situaţia acestora, a spus că nu este răspuns la Ministerul Justiţiei, ci la Casa Naţională de Pensii. În momentul în care vii cu astfel de informaţii în spaţiul public trebuie să vii pe urmă şi cu explicaţii (...) şi cu informaţii concrete. Astfel, nu a făcut decât să deplaseze şi să creeze un blam asupra întregului corp al magistraţilor, pornind de la o informaţie pe care ne-a trimis pe noi apoi să o certificăm', a afirmat Gîrbovan, la ieşirea de la CSM, citează Agerpres.

Citește și: CSM, solicitare către Casa Națională de Pensii, după afirmațiile Ralucăi Prună

De asemenea, ea a precizat că şi UNJR a formulat o cerere la Casa Naţională de Pensii pentru a vedea dacă există astfel de pensii. 'Dacă această informaţie se confirmă, este o problemă de sistem, este o anomalie, nu este în niciun caz regulă şi, mai mult, trebuie găsite soluţii pentru a se reglementa. Nu ştim dacă există pensii care să depăşească de zece ori cuantumul indemnizaţiei unui judecător care este în funcţie', a mai arătat preşedintele UNJR.

[citeste si]

Mai mult, Gîrbovan a susţinut că cea mai mare pensie de care are cunoştinţă este de 24.000 de lei.

'Pentru noi este şocant, pentru că în martie, cred, a ieşit Casa Naţională de Pensii şi a declarat public că cea mai mare pensie în plată este de 24.000 de lei, care este o sumă foarte mare, este dublul indemnizaţiei unui judecător sau magistrat în plată, a unui magistrat militar de la Administraţia Penitenciarelor, nu un judecător de scaun, dar trebuie lămurită această informaţie pentru că este extrem de gravă', a spus aceasta. 

Citește și: Raluca Prună: 60 de foști magistrați au pensii de un miliard de lei vechi pe lună

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel