Patriarhul Daniel, onomastică. Dezvăluire despre numele său

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel

Sfinţii sunt rugători şi învăţători pentru noi, pentru că ei ne învaţă, prin cuvânt şi prin viaţa lor, care este voia lui Dumnezeu pe care noi trebuie să o împlinim, le-a spus luni patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, celor prezenţi la Catedrala Patriarhală, la slujba de Te-Deum, oficiată ca recunoştinţă adusă pentru ocrotirea şi ajutorul dăruite Întâistătătorului BOR în slujirea Bisericii şi a poporului român. 

"Când am fost copil, am primit numele de botez de la părinţi şi de la naşi, iar când ne-am făcut monah am primit nume nou, Daniel sau Daniil, de la naşul de călugărie care a fost Părintele Cleopa de la Mănăstirea Sihăstria de Neamţ. Aceste nume de botez şi de călugărie sunt daruri de la Dumnezeu, pentru că sfinţii sunt, în primul rând, rugători pentru noi, iar în al doilea rând sunt învăţători pentru noi. Ei ne învaţă, prin cuvânt şi prin viaţa lor, care este voia lui Dumnezeu pe care noi trebuie să o împlinim", a spus patriarhul. 

El a amintit că "aceste nume ne arată că cea dintâi lucrare a noastră este cinstirea lui Dumnezeu, făcătorul Cerului şi al Pământului, Mântuitorul, Sfinţitorul şi Desăvârşitorul Lumii". "În al doilea rând, desigur, ne-aducem aminte, în aceste zile, de părinţii duhovniceşti, care ne-au dat numele şi de cei care se roagă împreună cu noi pentru binele Bisericii", a mai spus patriarhul Daniel. 

Te Deum la Catedrala Patriarhală

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul, a oficiat luni o slujbă de Te Deum, la Catedrala Patriarhală, cu ocazia zilei onomastice a Patriarhului Daniel, care serbează anual ziua numelui în 17 decembrie, ziua în care BOR sărbătoreşte prăznuirea Sfântului Proroc Daniel. "Să fiţi iubit de Dumnezeu şi să vă bucuraţi de daruri negrăite care vin de la El. Dorim să aveţi ani binecuvântaţi şi să vă bucuraţi de rodul lucrării Preafericirii Voastre", a urat Episcopul vicar la finalul elogiului rostit cu acest prilej. 

La ceremonie au fost prezenţi secretarul de stat pentru Culte Victor Opaschi, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Primăriei Capitalei, ierarhi, preoţi şi diaconi, seminarişti. De la ora 9,00, Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala Patriarhală de de un sobor de ierarhi condus de Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian. Alături de acesta au slujit: Episcopul Tulcii, Visarion, şi Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Timotei Prahoveanul. 

Vezi şi: Supermarket evacuat. Alertă: pachet suspect

Proteste ”veste galbene”. Macron, dezbatere majoră în Franța

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel