Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Părintele Necula: Acesta este unul din marile păcate ale lumii moderne

Alexandru Ichim / 12 feb 2020 / 17:19
Constantin Necula
Constantin Necula

Părintele Constantin Necula, de la Sibiu, trage un semnal de alarmă și ne atenționează cu privire la unul dintre marile păcate ale lumii moderne, spune el. 

Preotul Constantin Necula îi îndeamnă pe credincioşi să doneze sânge pentru cei bolnavi, susţinând că "unul din marile păcate ale lumii moderne este să ne întoarcem cu spatele când oamenii au nevoie de noi", scrie Agerpres. 

"Pentru oameni, sângele înseamnă viaţa, aşa cum, pentru Biserică, sângele înseamnă viaţă. Aş încerca să vă rog şi să insist să vă spun că, de fiecare dată când mergeţi să donaţi sânge, de fapt, nu salvaţi doar o viaţă, ci tot ce se poate naşte din viaţa aceea. Sunt oameni care au nevoie de noi şi la modul acesta şi cred că este unul din marile păcate ale lumii moderne să ne întoarcem cu spatele când oamenii au nevoie de noi. Nu e vorba aici să dăm săracului mâncare sau bogatului atenţie, ci e nevoie să dăm omului bolnav, indiferent de confesiune, indiferent de rasă, indiferent de sex sau de orice fel de altă orientare, mâna de ajutor de care are nevoie. (...) Îmi doresc şi vă rog ca să putem duce o campanie pentru strângere de sânge, de fond de sânge, pentru fondul din inima noastră, pentru ca inimile noastre să bată pentru ceilalţi în favoarea vieţii. Îndrăznesc să vă spun că a salva o viaţă întregeşte o familie şi întăreşte o comunitate. Să fim o familie unită şi o comunitate unită şi prin sângele nostru!", afirmă preotul Constantin Necula.

Campanie de donare de sânge

 

Preotul s-a alăturat unei campanii locale de donare de sânge, care este promovată de Mitropolia Ardealului, miercuri, pe pagina oficială de Facebook.

În spitalele din judeţul Sibiu nu există criză de sânge, pentru că foarte mulţi sibieni, mai ales militari, pompieri, dar şi studenţi la Medicină, preoţi, donează constant sânge, dovadă că, în 2019, s-a înregistrat un record de donatori, peste 12.000 de oameni, a declarat, recent, purtătorul de cuvânt al Centrului de Transfuzie Sanguină, biologul Livia Mareş.

Statistici încurajatoare la Sibiu 

 

"Nouă ne place să evităm acest cuvânt "criză", pentru că, de fapt, la Sibiu nu există. (...) Anul trecut au fost peste 12.000 de donatori care au donat sânge. Este o cifră bună pentru Sibiu. Este record all time şi, raportând la situaţia pe ţară, este o cifră bună, este peste medie. Asta se datorează şi presei care ne ajută, se datorează şi diverselor instituţii din judeţul Sibiu care ne ajută şi mă refer aici la armată, pompieri, care vin constant sau la cerere. Biserica s-a implicat, studenţii, în special cei medicinişti, au campanie de donare şi promovează donarea", a spus în urmă cu o săptămână, Livia Mareş.

Potrivit sursei citate, o parte dintre donatorii sibieni de sânge se programează cu ajutorul aplicaţiei mobile, Donarium, şi astfel nu mai stau la coadă.

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25