Papa Francisc se roagă pentru victimele violenței domestice în timpul izolării

Papa Francisc s-a rugat astăzi pentru victimele violenței domestice, dar a făcut și un avertisment în acest sens. 

Papa Francisc a avertizat luni împotriva riscului crescut de violenţe domestice la adresa femeilor, nevoite să rămână la domiciliu din cauza măsurilor instituite pentru combaterea transmiterii noului coronavirus, informează AFP, preluată de Agerpres. 

"Astăzi aş vrea să vă reamintesc tuturor lucrurile pe care le fac multe dintre femei, inclusiv în această perioadă de criză sanitară, pentru îngrijirea semenilor: femeile medic, infirmiere, angajate în cadrul forţelor de ordine şi în penitenciare, angajate ale magazinelor de primă necesitate şi numeroase mame şi surori, aflate la domiciliu împreună cu familia, copiii, vârstnici sau persoane cu dizabilităţi", a declarat papa cu prilejul tradiţionalei rugăciuni Angelus.

"Câteodată, acestea riscă să devină victime ale violenţelor din cauza unei coabitări căreia îi duc greul", a avertizat suveranul pontif. "Să ne rugăm pentru ele", adăugat papa Francisc.

Bani deblocați pentru prevenirea violențelor 

Guvernul italian a deblocat circa 30 de milioane de euro pentru prevenirea violenţelor împotriva femeilor, pe care interdicţiile de deplasare le expun la un risc foarte ridicat, a anunţat miercuri ministrul pentru Egalitatea de gen şi al Familiei, Elena Bonetti.

Acesta a anunţat totodată derularea unei campanii de comunicare instituţională în scopul încurajării femeilor victime ale violenţelor domestice să apeleze numărul verde dedicat, precum şi funcţiile îmbunătăţite ale aplicaţiei YouPol, care poate fi utilizată pentru semnalarea automatică geolocalizată a actelor de violenţă domestică direct forţelor de ordine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel